Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Цієї зими у реабілітаційному центрі “Джерело” на Калущині буде тепло

Цієї зими у реабілітаційному центрі “Джерело” завдяки міжнародним донорам буде тепло. Нагадаємо, що саме тут учасники АТО проходять адаптацію до цивільного, мирного життя. Оздоровчі заходи насамперед спрямовані на усунення запальних процесів і заспокоєння нервової системи. Активну участь в проведенні реабілітаційних заходів приймають військові капелани та психологи.

Ділиться Інформатор посилаючись на Калуського міського голову.

З 26 лютого цього року садиба приймає внутрішньо переміщених та евакуйовані сім’ї загиблих наших захисників з територій, де ведуться активні бойові дії. Безоплатно забезпечують їм належні умови проживання, харчування та психологічну підтримку. Загалом у “Джерелі” постійно проживає до 30 осіб. Для українців, які втратили жило і не мають, на жаль, куди повернутися, це дуже потрібна допомога. Зважаючи на складну ситуацію, яка очікує Україну цієї зими, очільник “Джерела” Микола Федорів звернувся по допомогу до Міської ради.

На прохання про допомогу відгукнувся швейцарський благодійний фонд “Terre des hommes”. Завдяки заповненій аплікаційній формі на отримання допомоги головним спеціалістом міської ради Мар’яною Думенко, надано кошти в сумі 210 тис. грн на придбання необхідного обладнання для створення належних умов для проживання переселенців.

Наразі у реабілітаційному центрі вже з’явився твердопаливний котел, й очікуються 2 електричні плити та бойлер.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

Нагору