Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Хіба це справедливо?”: матір про рішення суду щодо ДТП, в якому загинула Марта Гриців

Суд відпустив на волю керманича під заставу у розмірі 208 тисяч гривень. Його обвинувачують у смерті обох молодих людей, які загинули під час зіткнення. Матір калушанки Марти Гриців, яка померла разом із своїм хлопцем Василем Пупко, розповіла, як бачить цю ситуацію.

Інформатор розповідає деталі з посиланням на допис матері дівчини Іванни Гриців.

7 жовтня 2022 року в Тернопільському апеляційному суді вирішували питання щодо міри запобіжного заходу, для особи, яка 7 серпня 2022 року скоїла смертельне ДТП поблизу Бережан. У цій страшній аварії загинула Марта Гриців і її хлопець Василь Пупко. Судом розглядалася апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 26 вересня 2022 року щодо обраного підозрюваному Карповичу Віталію Васильовичу запобіжного заходу в виді застави в розмірі 208 тисяч грн.

Обвинувачений Віталій Карпович у судді

Прокурор не погодилася із судовим рішенням, подала апеляційну скаргу та просила ухвалу слідчого судді скасувати й винести нову – застосувати до Віталія Карповича запобіжний захід у виді тримання, строком 60 днів, під вартою без визначення розміру застави.

“З таким листом звернулися до суду й ми батьки, які втратили невинних дітей. Та колегія суддів Тернопільського апеляційного суду під головуванням судді Ірини Тихої залишила в силі рішення суду першої інстанції, тобто людина, яка вчинила смертельне ДТП, у якому загинуло двоє невинних дітей, перебуватиме на час слідства на волі…

Щасливі 19-річна Марта та 23-річний Василь

Хіба це справедливо, щоб Карпович Віталій Васильович, який на своєму утриманні немає ні сім’ї, ні малолітніх дітей, ні людей похилого віку, ні осіб з інвалідністю був на волі??? Будучи на волі, він може й кожен день міняти місце проживання, чинити тиск на свідків, крім того, втекти від слідства, враховуючи воєнний стан у країні”, – з сльозами на очах розповіла жінка.

Залишки автівки, в якій їхали Марта та Василь.

Продовжуємо слідкувати за справою. Розслідування триває.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

 

Нагору