Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що крутого сталося у Калуші за цей тиждень?

Традиційно розповідаємо вам про найцікавіші, на нашу думку, зміни за останні 7 днів. Сміливо починаємо з заяви, що Калуш зробив впевнений крок до звання “сучасного міста”.

Інформатор нагадує вам події тижня.

Нарешті історія Калущини доступна для кожного.

Напевно кожен калушанин та калушанка знають, що десь у кутах бібліотек ховаються 6 томів “Калуських історичних студій”, проте лише одиниці хоча б тримали в руках ці книги. Відтепер все змінилось! Дізнатися більше про рідний дім можна в онлайн форматі і це безперечно круто! Сподіваємось, що наступним кроком діджиталізації буде форматування складних pdf-файлів у доступне чтиво. До слова, окрім томів, можна ознайомитись і з іншими працями наших науковців.

Нова дорога — нові проблеми.

Автодор виклав нова дорожнє покриття на вулицях Ринковій та Долинській. Це були масштабні ремонти, через які навіть довелось перекривати вулиці на вихідні. Оновлення виглядає непогано, але чи все так, як має бути? Розмітка та облаштоване узбіччя все ще відсутні. Люди скоріш невдоволені, ніж щасливі. Хочеться вірити, що далі буде краще.

Шубовсь у воду!

Ми чекали і дочекались. Тепер, щоб зайнятися собою не обов‘язково віддати всі гроші з гаманця в “Акваторії”. Бюджетний “Посейдон” знову в строю. 1 листопада можете брати купальники і швиденько бігти на заняття. Абонемент буде коштувати у районі 450 гривень. Також анонсуємо вам наші плани: ми обов‘язково перевіримо цей басейн на всі плюси і мінуси.

Тема дня або душевна біль зі свічками

Так, ми про електроенергію, з якою є проблеми. Цього тижня Калуш зіштовхнувся з відключеннями і ми запитали вашої думки. Були щасливі почути, що ви готові до цього і не відчуваєте стрес. Ми поділяємо з вами таке розуміння ситуації.

“Блін, він мигнув, там копи”

У вас була така ситуація? А нащо взагалі ці сигнали? Невже не можна просто не порушувати? Цього тижня ми спробували розібратись у цій ситуації. Виявилось, що більшість з опитаних, не вважають підморгування пережитком старої епохи і при цьому час від часу користуються цією “автомобільною” мовою. Головна причина для них – нема довіри до нашої поліції.

Солодкі волонтери

У Калуських ліцеях часто відбуваються благодійні ярмарки, головна ціль яких зібрати гроші на ЗСУ. Цього тижня відбувся просто мій особистий рай – вибір солодощів був неймовірний! Ці їжачки пленили мою душу і я навіть не знаю, що може бути краще за це. Вдалось зібрати на смачному 37 250 гривень. Суб‘єктивно вважаю це найвдалішим благодійним заходом цього жовтня.

Буржуїв немає, буржуйки – на фронт

СУМівці зібрали 10 буржуйок для 128-ї гірсько-штурмової бригади. Ці залізні пічки виглядають дуже надійно і добре. Ще 5 штук вже замовили у майстрів, щоб зіграти максимальну кількість наших хлопців. Зима близько.

До побачення, радянщина.

Нещодавно у Вістовій знайшли пам‘ятник радянським окупантам, які у 1940-х вбивали борців за Незалежність, наших Упівців. Новина потрапила у ЗМІ і “дивним чином” безглуздий шматок цементу демонтували. На превеликий подив, серед міськради були люди, які виступили проти прибирання непотрібу. На жаль, не знаємо їхніх імен.

Скандал, інтрига, “ділектус”

Провели розслідування, хто ж справжній власник крутого калуського ресторану. Виявилось, що їх двоє – Олег Хемич та Любомир Дзюбатий. До того ж той самий Хемич, брат Віталія Хемича. Розглянули чутки про те, що володіє закладом все таки син минулого мера Максим Насалик, проте офіційних підтверджень такої думки немає. Більше подробиць ви знайдете у матеріалі.

Зустріч з Легендою

Відбулась захоплива лекція з Любов‘ю Липовською. Це жінка – буря, стихія, мажорна мелодія. Вона розповіла слухачкам про своє життя, мистецтво та його силу. Зустріч була максимально успішною, але хіба могло бути інакше?  Наводимо цитату з того вечора, щоб ви відчули вайб події: “Мистецтвом треба насолоджуватися. Це такий сексуальний процес в якісь мірі. Якщо цього не буде, то не буде ніякого задоволення. Мистецтво — це акт насолоди. У цьому треба розчинятися. Якщо це мистецтво, звичайно, а не якась там халтура”.

Калуш – то любов

Наша особиста подія — це створення архіву фоток любого міста. Тому ми створили матеріал про жовтневі фотокартоки Калуша. Пропонуємо вам полюбуватись краєвидами, вулицями та калушанами разом із нами.

Анна Сірик

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору