Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що стало? | Топ-9 новин за тиждень

Цього тижня в нашому місті відбулось багато нового: скандали, інтриги, суди лекції, відкриття і оновленням. З великого хаосу новин ми відібрали найцікавіше.

Інформатор вибирав з любов’ю.

На крок ближче до Бога.

Найбільше за цей тиждень вам полюбилась новина про нагородження орденом калуського священника. Григорій Мороз отримав Орден Архистратига Михаїла ІІ від самого Митрополита Епіфанія. Ще раз вітаємо і тішимось разом із усією громадою.

З фронту у тил.

Меморіальний музей “Калуська в‘язниця” поповнився сучасними експонатами: сухпайок рашиста, білоруські цигарки, гільзи, каски і прострілений комутатор. Усі ці трофеї передав у наше місто Калушанин Олег Пукіш, який служить у ЗСУ. Побачити це все на власні очі можна з вівторка по суботу (10:00-17-00).

Судний день Віталія Хемича

Здається, що цього горе-волонтера знають уже всі в Калуші. Його справу розглядають другий місяць і 9 листопада відбулось підготовче судове засідання. Під час нього потерпілі подали свої заяви та цим доповнили справу. На розгляд справи приїхало 4 з 30 потерпілих. Коли будуть наступні судові розгляди – читайте у матеріалі.

Мистецькі перемоги.

Юні таланти взяли участь у обласному конкурсі “За нашу свободу”. Троє діток отримали призові місця — у номінаціях “Образотворче мистецтво” та “Поезія”. Зараз ви бачите роботу “Берегиня”. Її створила учениця Голинського ліцею “Вікторія Завадецька”.

Добрі справи у Калуші

Нещодавно відкрився прихисток, який зможе стати домом для 29 внутрішньо переміщених осіб. Ремонт обійшовся у 3 мільйони гривень. Всі кошти та реалізація проєкту були на плечах благодійників. Благодійний фонд “Move Ukraine” організував проєкт і був головним натхненником.

Голос Херсону

Новина про деокупацію Херсону стала найкращою в усіх куточках України. Ми чекали та хотіли цього всім серцем і віримо, що решта територій Херсонської області скоро теж будуть вільними. Наша радість втілилась у підбірку пісень про Херсон, яку і вам пропонуємо прослухати.

Розмова про війну та гріх

Вбити ворога — грішно? А бажати смерті? Війна це кара чи випробування від Бога? Розбираємо найтяжчі питання війни та віри з настоятелем калуського храму Зіслання Святого Духу Ігорем Пришляком. Якщо ви досі це не бачили, то біжіть. Там цікаво та лаконічно.

Автомобільний бложик.

Ще трошки і прийде зима. Ви звичайно вдягнете теплі речі, а ваша машина? Її ви підготували? Якщо ще ні, то переходьте на матеріал, де зібрані всі поради на цю тему. Після такої підготовки ваша ластівка буде найщасливішою!

Оновлення могили жертвам гестапівців.

На Калущині спільними зустрінемо оновили місце поховання юнаків, яких 80 років тому розстріляли гестапівці за націоналізм. У 1943 році у селі Новиця  відбувся розстріл дванадцятьох юнаків родом із Надвірної, учнів торгівельної школи. Раніше на їхній могилі був встановлений поминальний хрест, а зараз небайдужі люди оновили могилу. Яка історія цих хлопців і як відбувався процес вкладання поминальних плит – читайте у матеріалі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

 

Нагору