Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани відзначили 9 річницю Революції Гідності біля пам’ятника Роману Шухевичу.

Для калушан цей день також має важливе значення — у 2004 та 2013 роках, тисячі з нас виборювали право бути європейською державу наперекір бажанню російського прихвосня Януковича та його свити. Сьогодні, попри повномасштабну війну з росією, калушани знову зібралися, що згадати за що тепер боряться наші захисники на фронті й вшанувати пам’ять полеглих героїв.

Інформатор з місця події.

Сьогодні, 21 листопада, о 15:00 відбулося віче на якому духовенство, міська влада, творча молодь та небайдужі містяни змогли біля пам’ятника Роману Шухевичу помолитися та вшанувати пам’ять Героїв, які полягли за Україну від 2014 року до сьогодні.

Подія, що відбулася мала особливу назву — Патріотична барикада “Ми гідні жити в мирі та свободі” приурочена Дню Гідності та свободи. Повністю подію можна переглянути у нашому стрімі.

Юнаки та дівчата у формі перфоменсу відтворили настрої та запал людей, які стояли на Майдані. Нагадали про незламність та силу українського духу. Опісля була відправлена панахида за полеглими Героями.

 

Наприкінці Патріотичної барикади відбулося покладанням квітів до пам’ятника генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу, меморіального знаку Героям Небесної Сотні та до пам’ятного стенду загиблим та зниклим безвісти військовослужбовцям Калущини.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Остап Микитюк

Нагору