Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Переселенка з Херсонщини добивалась від Калуського ДРАЦСу визнання смерті її батька

Нещодавно до Калуського суду звернулася заявниця, чий батько помер на окупованій Херсонщині.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Калуський міськрайонний суд.

Справа полягала в тому, що оригінальне свідоцтво про смерть чоловіка було видане окупаційним Сімферопольським відділом ЗАГС. Відтак жінка звернулася до Калуського відділу ДРАЦСу щодо реєстрації смерті батька. Проте їй відмовили, оскільки факт смерті підтверджується лиш документами, що належать до держави-агресора.

“Відсутність документів, які б засвідчили смерть батька, позбавляє заявницю можливості, як доньки, отримати свідоцтво про смерть, реалізувати своє право на оформлення допомоги на поховання, не може користуватися правами та виконувати обов’язки, передбачені законами України”, — кажуть у суді.

Розглянувши матеріали, суд прийшов до висновку, що заява є обґрунтованою і підлягає до задоволення. Річ у тім, що зазначене місце смерті є тимчасово окупованою територією України, та є серед “Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією”. Суд зазначив, що тимчасово окупована територія України є невід’ємною частиною території України, на яку поширюється виключно дія Конституції та законів України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору