Інформатор Калуш

ТРЕШ

Працівникам Карпатнафтохім виплатили заробітні плати

Станом на 20 березня працівникам виплатили заборгованість по виплаті заробітної плати.

Повідомляє Інформатор.

Раніше повідомлялось, що близько 4 тисячі працівників залишилось без зарплат через початок кримінальної справи щодо підприємства, внаслідок чого, усі рахунки ТзОВ “Карпатнафтохім” було заблоковано. Працівникам 3 місяці не виплачували кошти.

На рахунок цієї ситуації профком підприємства звертався до Андрія Найди після чого була проведена зустріч з головою ОВА Світланою Онищук за участі профкому, міського голови Калуша та народного депутата Едуарда Прощука.В результаті зустрічі було прийнято звернення до Кабінету Міністрів та Офісу Президента.

Згодом звернення розглянув прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та доручив міністрам енергетики, внутрішніх справ та інфраструктури розпочати пошук шляхів вирішення ситуації.

Наразі працівники діляться, що була виплачена заборгованість в повному обсязі, а також за березень, який ще не завершився.

“Важко прогнозувати, що буде в юридичному аспекті на підприємстві далі, адже справа залишається відкритою. Але факт виплати — вже хороший крок”, — ділиться народний депутат, Едуард Прощук на своїй сторінці у фейсбук.

Також серед працівників й надалі зростає обурення щодо неотримання бронювання від мобілізації.

“Нещодавно виникали ситуації, що на зупинках перед робочим днем працівників затримували й відвозили у військкомат. Якщо далі так продовжуватиметься, то хто буде працювати?”, — розповідає нам один з працівників, який побажав залишитись анонімним.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору