Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуш завітали засновники німецького благодійного фонду

Фонд “Gemeinsam Europa e.V.” від початку повномасштабного вторгнення надсилає гуманітарну допомогу в Україну, зокрема і в Калуш.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Андрія Найду.

Сьогодні, 12 квітня відбулась зустріч муніципалітету, активістів та благодійників Калуша з Анжелікою Коваленко та Пірміном Штірнолем, які є засновниками спільноти “Gemeinsam Europa e.V.”.

Анжеліка професійно займається музикою й цим заробляє, а також викладає у музичних навчальних закладах Шторгальда. Нірмін — культурний діяч та журналіст телебачення у місті Лар. Дівчина уродженка Херсона, її батьки у перший день встигли евакуюватись з міста та знайшли притулок в Калуші. Саме з цього моменту й почалась їхня волонтерська діяльність.

“Сотні тон вантажу за рік перетнули український кордон: медикаменти, продукти харчування, засоби гігієни… До надання допомоги українцям долучаються мешканці багатьох німецьких міст”, — пише Андрій Найда.

У Калуші з німецькою спільнотою співпрацюють волонтери ГО “Калуська філія «Союз Українок»”, а з транспортуванням допомагає компанія “КІМ”. На зустрічі також були присутні представники цих організацій.

“Сьогодні була чудова нагода подякувати добрим людям за пророблену колосальну волонтерську роботу”, — зазначає міський голова.

Приїхавши, волонтери привезли з собою чергову допомогу — медикаменти, а також офіційний лист від мера міста Лар (Lahr/ Schwarzwald) Маркуса Іберта. У листі очільник висловив підтримку українському народу.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору