Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Куди з Площі Героїв зникли “Дзвони Перемоги”?

Коли виникає якась проблема — зазвичай завжди є і її вирішення. До прикладу — кілька тижнів тому ми розповідали вам про “Дзвони Перемоги”, а точніше про те, як змінилося ставлення до них у мешканців багатоквартирних будинків на Площі Героїв. Сьогодні ж, кваплячись у справах, ми помітили, що вони зникли з Площі. Куди?

Розповідає Інформатор.

Нагадаємо, що наприкінці березня до нашої редакції з проблемою звернулась мешканка однієї з квартир, вікна якої виходять на центральну Площу міста. З її слів, те що раніше приносило захват і радість, почало негативно впливати на якість життя.

“Я все розумію, але від самого ранку і до комендантської години безперестану дзвонять в дзвони усі кому не лінь. А в нас в будинку і старші люди живуть, а в когось і малі діти. Це дуже давить на психіку”, — прокоментувала жінка проблему.

Інформатор для повноти проблеми також розпитав інших мешканців міста та людей, які працюють в закладах на Площі Героїв, чи не заважають їм “Дзвони Перемоги” — відповіді були різні.

Тоді, на жаль, нам не вдалося отримати коментар від влади, але…

Сьогодні “Дзвони Перемоги” з Площі Героїв зникли.

Цього разу в Управлінні культури нас заспокоїли. “Дзвони” нікуди не зникли, а просто переїхали в нове місце.

“Ми пам’ятали про проблему, але зважаючи що це подарунок місту, то ми вирішили запитати в коваля Івана Бондаря чи він не проти. Він запропонував релокувати їх в парк. Оскільки скоро літо, діти будуть гуляти в парку, тож там їм буде комфортно. От і все, “Калушавтодор” перевіз, а директорка парку залюбки їх прийняла”, — поділилася виконавиця обов’язків начальниці Управління культури, національностей та релігій, Ольга Яковина.

Пам’ятаючи долю громадського туалету та випадків вандалізму в Парку культури та відпочинку, ми звернулися за коментарем, “Чи буде якось охоронятися цей унікальний карильйон?”, до директорки Наталії Паламар.

“Взагалі у нас на території є сторож. Він постійно здійснює охорону території. До того ж “Дзвони” знаходяться у досить видному місті. З ними все буде добре. Але звісно ми сподіваємось й на свідомість людей”, — прокоментувала вона.

Також Ольга Яковина поділилась інформацією про те, що рішенням останньої сесії Міської ради виділено кошти на камери спостереження, які незабаром будуть розміщені в парку.

 

Будемо тримати руку на пульсі. І про це вам також розповімо 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору