Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Майбутньому калуському реабілітаційному центру передали комунальну нерухомість в оренду на 25 років

На пленарному засіданні 27 квітня депутати Калуської міської ради підтримали ініціативу про збільшення строку оренди приміщення для ГО “Реабілітаційний центр ветеранів війни “4.5.0. Прикарпаття”.

Повідомляє Інформатор.

Таке рішення ухвалили на основі умов від потенційних інвесторів, які фінансуватимуть проєкт тільки при наданні довгострокової оренди приміщення для центру. Мова йде про приміщення, яке розташоване у житловому масиві “Хотінь” на вулиці Київська, 170.

Раніше воно використовувалось, як водозабір з річки Лімниця, що забезпечував стару частину міста питною водою. Згодом водозабір ліквідували, техніку демонтували. 29 вересня приміщення й прилеглу територію надали в оренду на 3 роки громадській організації “Реабілітаційний центр ветеранів війни “4.5.0. Прикарпаття”. Вони планують відновлення приміщень й прилеглої території для функціонування реабілітаційного центру, де працюватимуть над відновленням військових.

“Сама концепція проєкту на майже пів мільйона доларів і самі розумієте інвестора хочуть чітко бачити довгострокову перспективу. Війна йде і реабілітація буде потрібна на дуже багато років”, —  зазначив на засіданні міський голова.

Також перед ухваленням рішення депутат Калуської міської ради Погинайко Юрій додав наступне:

“Якщо ми плануємо цей проєкт на таку довгострокову перспективу, то потрібно звернути увагу на укріплення берега річки. Буде дивно, якщо ми знайдемо донорів на півмільйона доларів, а потім прийде велика вода і завдасть непоправних збитків”.

У підсумку голосування депутати підтримали рішення про подовження строку оренди до 31 грудня 2047 року, тобто на 25 років.

Міський голова також запросив усіх на велику толоку на території колишнього водозабору, яка запланована 6 травня.

До теми: “4.5.0. Прикарпаття бути”, — керівниця ОВА розглянула проєкт будівництва реабілітаційного центру.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору