Інформатор Калуш

ТРЕШ

Хто такі “Карпати Трейд Буд”, що вирішила земельна комісія і чи буде завод у Облісках? | Розслідування

Епопея з будівництвом деревообробного заводу на вулиці Обліски в місті Долина почалась ще 4 січня 2023 року. Відтоді неодноразово питання будівництва виносилось на розгляд сесії Долинської міської ради, але щоразу були причини зняти його з порядку денного. Не обійшлося і без невдоволення з боку мешканців вулиць поряд з якими планують будівництво заводу, а подекуди навіть скандальних настроїв. 

Ділиться розслідуванням Інформатор.

Про настрої долинян ми вже розповідали у матеріалі Мер Долини, рука Коломойського і скандальний завод в Облісках — що відбувається? А сьогодні розповідаємо з чого все почалося.

Відповідаючи на журналістський запит, Долинська міська рада ознайомила Інформатор з деякими документами стосовно цієї справи. Наприклад, заяву від ТОВ “Карпати Трейд Буд” датовано 4 січня поточного року:

Згодом  “Карпати Трейд Буд” повторно ще двічі надсилали у Долинську міську раду ідентичні звернення. А саме 1 березня та 24 квітня цього року. Після чого питання щодо будівництва з’являлися на порядку денному сесії Міськради.

Як пам’ятаємо, з попереднього матеріалу, 4 травня на своїй сторінці у соцмережі Facebook, голова Асоціації деревообробних підприємств Прикарпаття Ігор Соболевський прокоментував ці дії наступним чином:

“Питання будівництва заводу на Облісках знову виноситься на сесію. Це робиться всупереч волі та інтересів жителів громади, позиції депутатів, які вже кілька разів не підтримали рішення і врешті решт це питання не погодила земельна комісія. Як на мою думку, це вже занадто. Кожне питання, яке стосується громади має пройти громадські слухання”, — написав Ігор Соболевський.

Інформатору вдалося ознайомитися з рішенням земельної комісії. Цікавим моментом можна відзначити пункт 7.13. Саме під цими цифрами у протоколі засідання Земельної комісії позначені представники “Карпати Трейд Буд”. 

Попри те, що більшість в цьому списку погодились щодо будівництва деревообробного заводу, саме майбутній забудовник був проти одноголосного прийняття рішення і зафіксував прохання провести громадські слухання. Але як ми знаємо — їх ніхто не провів.

В спробі знайти контакти забудовника, щоб дізнатися їхню сьогоднішню позицію й почути коментарі стосовно всієї справи, ми не знайшли ані телефонних номерів, ані сайту.

Проте, завдяки системі YouControl дізналися цікаві деталі. Виявляється, дана компанія має не зовсім чисту репутацію. Тобто фактично її немає у зв’язку з надто малим часом існування. Сервіс відкритих даних зауважує, що:

“У будь-якого суб’єкта господарювання повинен бути відповідний професійний досвід, налагоджені організаційні та бізнес-процеси. Чим менше часу пройшло з дати реєстрації, тим менше вірогідність того, що партнер здатний якісно, без перебоїв і без інших «сюрпризів» виконати довірені йому серйозні проєкти. Короткий період існування, який, як правило, не перевищує податкового звітного періоду (наприклад, року або кварталу) також може вказувати на уникнення перевірок контролюючими органами.

Недостатній строк існування суб’єкта господарювання може свідчити й про те, що перед вами «компанія-одноденка», яка могла бути створена з недобросовісними намірами.

Співпраця з таким суб’єктом господарювання може завдати фінансових збитків, тому потребує належної обачності“.

Також до уваги варто взяти велику кількість КВЕДів:

Широкий перелік видів діяльності може свідчити про те, що діяльність контрагента не спрямована на досягнення реальних результатів господарських операцій і має ознаки фіктивності. Непоодинокими є випадки, коли компанії обирають широкий перелік видів діяльності, для прикриття недобросовісної діяльності.

Співробітництво з таким контрагентом може мати негативні фінансові наслідки, тому потребує належної уваги“, — зазначає система YouControl.

Наразі ж, мер Долини ніяк щодо даної теми не висловлювався публічно.

Інформатор стежитиме за розвитком подій та обов’язково висвітлить це у наступних матеріалах.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору