Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Ногу зламаєш” — стан калуських тротуарів | Фоторепортаж

В якому стані калуські тортури тротуари? Інформатор розповідає про побачене та ділиться світлинами “надкушених” доріжок. 

Згідно з Правилами дорожнього руху, пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку. Чи облаштовані калуські тротуари відповідно до закону?

До прикладу, на вулиці Євшана ми можемо спостерігати таку ситуацію.

Справа, за газоном, розташований ще один тротуар. Та саме цей, який буквально прилягає до проїзної частини, мало того, що досить вузький, та ще й вздовж дороги містить декілька стовпців буквально посередині, що унеможливлює прямий рух.

А от на бульварі Незалежності, мало того, що місця зовсім небагато, та ще й тротуар хтось “надкусив”, що робить його зовсім незручним для пересування.

Беручи до уваги те, що пішоходи повинні отримувати належні права, можна зазначити, що вони могли б вимагати від органів виконавчої влади, власників автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів створення умов для забезпечення безпеки дорожнього руху, згідно з пунктом 4.16 (б) Правил дорожнього руху 2023 року.

Також не варто забувати й про пересування людей на інвалідних візках. Такі “поламані” тротуари роблять рух на візках набагато важчим, ніж за звичних умов.

Схожа ситуація і на вулиці Дзвонарській, де буквально можна випадково перечепитись та потрапити в небезпечну ситуацію.

Згідно із Єдиними правилами ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правилами користування ними та охорони, власники та користувачі земельних ділянок зобов’язані:

  • У разі виявлення небезпечних умов в експлуатації споруд і об’єктів, їх аварій і руйнувань, що призвели до виникнення перешкод у дорожньому русі або загрожують збереженню елементів дорожніх об’єктів, негайно повідомляти власників дорожніх об’єктів або уповноважених ними органів, підприємства та організації, що забезпечують ремонт та утримання дорожніх об’єктів, а також уповноважений підрозділ Національної поліції.

Звертаємо увагу влади на проблему справності тротуарів. Щонайменше закликаємо покращити умови пересування пішоходів.

До теми: Як в Калуші забезпечують комфортне пересування людей з інвалідністю? | Фоторепортаж

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору