Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Проєкт “Шкільний офіцер поліції” завітав до Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка

Сьогодні в Калуші був дуже поліцейський день. Спершу до Ліцею №1 з нагоди 5 річниці створення служби “Поліцейський офіцер громади” завітали калуські полісмени. А зовсім скоро до Ліцею імені Бахматюка навідались і поліцейські з області. Тож дітям вдалося захопливо й інтерактивно поспілкуватися з правоохоронцями й дізнатися від них багато цікавого.

Як це було — розповідає Інформатор.

Зустріч у Калуському ліцеї імені Дмитра Бахматюка відбулася завдяки подарунку волонтерів “Чисті серця Калуш”, які подарували сертифікати на тренінг закладу в честь Дня ліцею, який відбувся днями раніше.

Цікаво, що це перший випадок в Калуші, коли до школярів з цікавою ініціативою завітали полісмени з області. 

“Ми щоденно працюємо з дітьми. Це наш пріоритет. Ми працюємо, щоб їх майбутнє було безпечним, щоб вони не допускалися помилок.

Головним завданням проєкту “Шкільний офіцер поліції” є донесення у сучасній інтерактивній формі важливих тем — безпечна поведінка на дорозі та в побуті, поведінка у стресових або небезпечних ситуаціях, права дитини, запобігання та протидія насильству у сім’ї, булінг в школі, правила самозахисту. Через війну, тема першої домедичної допомоги є пріоритетною.

Наша команда «шкільний офіцер» щомісяця проводить тренінги більше ніж у двадцяти навчальних закладах області, також ми співпрацюємо з малечею в дитячих садочках. Роботи дуже багато, але ми з командою залюбки знову приїдемо до Калуша“, — розповіла начальниця відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної служби в Івано-Франківській області, Олександра Бабецька.

Для ліцеїстів було проведено три тренінги різного спрямування. Загалом учні дізналися для себе багато важливих речей, разом з поліцейськими пригадали основи безпеки й навіть навчились надавати першу домедичну допомогу.

“Чисті серця Калуш” завітали до нас на традиційний День ліцею з особливим подарунком. Вони нам подарували сертифікати на проведення цих тренінгів. Сьогодні провелися тренінги з першої домедичної допомоги для старшокласників, із правової відповідальності підлітків для учнів середніх класів і для наших молодших ліцеїстів з правил безпеки на дорозі. Завершується навчальний рік і такі навчання дуже доречні. Річ у тому, що діти йдуть на літні канікули, ми закликаємо усіх повторювати правила безпечної поведінки під час літніх канікул. А ці тренінги тільки допоможуть їм залишатися здоровими, і щасливими, і з новими силами прийти на новий навчальний рік”, — прокоментувала серію заходів директорка ліцею Оксана Табачук.

“Ну а взагалі ми думаємо, що ми десь і самі навчимося і можливо навіть своїми силами будемо на наступний рік організовувати. Тепер у нас є і турнікети, і бинти, і рукавички, і ми зможемо точно масово проводити роботу із навчання першої домедичної допомоги на наступний рік”, — додала вона.

Як виявилось учнів й інших навчальних закладів незабаром чекають подібні заходи.

“Сьогодні стараємося допомагати в першу чергу школам чим тільки можливо. Тому що ситуація насправді вимагає цього. Надалі плануємо так само долучатися до схожих заходів й сприяти цьому”, — зазначив Ігор Кобута, заступник голови ГО “Чисті серця Калуш”.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору