Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Потужний вибух, ДТП та історія родини Сенчуків — що ми читали цього тижня?

Цього тижня стрічка новин була дуже насиченою: кілька трешових новин прикували чимало вашої уваги. За традицією — підбиваємо підсумки тижня й збираємо для вас найцікавіше.

Ділиться Інформатор.

Потужний вибух пролунав на Калущині: що відомо?

В ніч на 30 червня, близько 1 години, жителі Брошнів-Осади почули потужний вибух. Ситуацію мешканці смт обговорювали в соціальних мережах, стверджуючи, що вибухнув один із резервуарів місцевого виробництва. Також історія встигла отримати продовження.

На перехресті Євшана і Незалежності сталася масштабна ДТП — Деталі (оновлюється)

Кілька днів тому на одному із перехресть Калуша сталась масштабна ДТП за участі трьох автомобілів. Офіційними даними щодо дорожньо-транспортної пригоди поділилися правоохоронці.

Калушанка стала чемпіонкою Європи зі спортивної боротьби

Вихованка Калуської ДЮСШ “Сокіл” виборола перемогу на Чемпіонаті Європи із неймовірним результатом. Скільки балів отримала чемпіонка у фіналі — читайте у нашій статті.

“Дівчинка на котру наїхала машина в Брошнів-Осаді зараз знаходиться в реанімації”, — директор Івано-Франківської ОДКЛ

Водійка ауді наїхала на 12-річну дівчинку — лікарі зафіксували, що її стан важкий, але з позитивною динамікою. За фактом ДТП розпочали й досудове розслідування.

Від 7,5 до 40 тисяч: скільки за роботу пропонують працедавці в Калуші сьогодні

Цього тижня вакансій трохи менше ніж попереднього. Та натомість з’явились нові й не менш цікаві. Традиційна добірка цього тижня вмістила в себе і вакансії менеджерів, і продавців, і навіть викладача англійської мови в режимі онлайн.

На Прикарпатті перейменують назви семи сіл

В процесі декомунізації Національна комісія рекомендувала органам місцевого самоврядування перейменувати назви семи населених пунктів, або обґрунтувати їх теперішні назви. Але попереднє рішення наразі скасовано.

Калуська залізниця у полум’ї Другої світової війни: історія родини Сенчуків

Калуш був важливим залізничним вузлом. Це було пов’язано з великим виробництвом калійних добрив, які виробляються в цьому районі. Продукція калуських калійних копалень тоннами відправлялися лише залізницею. Деталі історії родини Сенчуків читайте у нашій статті.

Бійці 102 окремої бригади посмертно отримали Почесні нагороди

У приміщенні Калуської районної військової адміністрації рідні загиблих захисників отримали Почесні нагороди Сил територіальної оборони ЗСУ —  бійці 102 окремої бригади територіальної оборони ім. полковника Дмитра Вітовського отримали Почесні нагороди посмертно.

У Карпатах “спіймали” лісового кота | Відео

У мережі з’явились рідкісні кадри пухнастого мешканця Карпатських лісів. Тварини зазвичай не наближаються до людських осель, тому такі кадри вважають величезною рідкістю. Відео переглядайте у нашому матеріалі!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору