Інформатор Калуш

ТРЕШ

ТОВ “СВІСС КРОНО” замовчує інформацію про вибух на території підприємства

Представник компанії не з’явився на засідання спеціальної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Розповідає Інформатор, посилаючись Брошнів-Осадську громаду.

Учора, 4 липня, відбулося позачергове засідання комісії Брошнів-Осадської ради з питань ТЕБ і НС, на яке виносилось  питання, яке стосується події на ТОВ “СВІСС КРОНО” в ніч на 30 червня. Як з’ясувалося згодом працівник компанії  є членом комісії з питань ТЕБ і НС і був належним чином повідомлений, щоб дати пояснення по ситуації.

Представник Калуського ДСНС вказав, що з приводу події на ТОВ “СВІСС КРОНО” ще донині не підписано відповідний акт. Таким чином члени комісії схилялись до думки, що в цьому випадку вбачається низький моральний рівень представництва ТОВ “СВІСС КРОНО” у ставленні до органу місцевого самоврядування та громади, а також можливий умисел, щоб знизити резонансну подію.

Також комісія заслухала виступи начальника відділу правового забезпечення і охорони праці селищної ради Володимира Трояна та поліцейського офіцера громади, капітана поліції Віталія Рибчака. Було продемонстровано відеоролики з місця зазначеної вище події, обговорено робочі питання, серед яких акцентовано увагу на створенні стаціонарного екологічного поста, який би робив заміри повітря на вміст формальдегіду та надавав змогу контролювати радіаційний фон сировини, яку доставляють на завод.

Допоки ситуація досі залишається незрозумілою, спеціалізована лабораторія взяла необхідні зразки з місця події, і в 10-денний термін будуть висновки, які вказуватимуть на першопричину та наслідки пожежі для довкілля.

Для того, щоб підтвердити або спростувати дані, Інформатор намагався зателефонувати за контактним номером ТОВ “СВІСС КРОНО”, але ніхто не взяв слухавку.

За підсумками засідання були прийняті наступні рішення:

  • керівникам підприємств, установ та організацій при виникненні на об’єкті господарювання надзвичайної події – терміново повідомляти селищну раду (дата, година, короткий опис години);
  • рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій провести додаткові обстеження щодо стану пожежної безпеки та охорони праці на об’єктах господарювання;
  • Рожнятівському відділу Калуського районного управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області провести позаплановий захід – обстеження ТОВ “СВІСС КРОНО” (моніторинг повітря і радіаційного фону);
  • відділу правового забезпечення і охорони праці звернутися з листом в обласну раду щодо встановлення в смт Брошнів-Осада стаціонарного екологічного поста.
  • За наслідками перевірки Брошнів-Осадська селищна рада звертатиметься з офіційним листом до комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування щодо взяття на контроль зазначену ситуацію.

 

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору