Інформатор Калуш

ТРЕШ

Генеральний директор ТОВ “СВІСС “КРОНО” озвучив причину вибуху на заводі в Брошнів-Осаді

Керівник стверджує, що всі системи захисту спрацювали вчасно та якісно.

Розповідає Інформатор посилаючись на Брошнів-Осадську громаду.

Потужний вибух на території ТОВ “СВІСС “КРОНО”, який пролунав у ніч на 30 червня викликав виправданий резонанс. Представники місцевого самоврядування зверталися до керівництва компанії з проханням надати роз’яснення ситуації, яка сталася і ось відповідь отримали:

“Під час виробничого процесу виникла нештатна ситуація, а саме в трубопроводі пневматичного транспорту сировини дільниці сепарації ймовірно потрапив сторонній предмет, що призвело до появи іскор та подальшого загорання технологічного обладнання. Всі системи захисту спрацювали вчасно та якісно, включилися системи іскрогасіння і відкрились клапани, які викидають надлишки повітряної хвилі з трубопроводів пневматичного транспорту сировини дільниці сепарації. На даний час проводяться роботи по відновленню дільниці сепарації. На інших дільницях виробничий процес не зупинявся та здійснюється в нормальному режимі. Будь-яких пошкоджень технологічних ліній, що могли призвести до наднормативних викидів чи скидів, не відбулось. Загрози життю та здоров’ю мешканців громади не було”. 

Проте нагадаємо, що внаслідок вибуху двоє працівників отримали поранення, а одного з них госпіталізували з опіками 2 ступеня важкості до лікарні. Після того, у громаді було ініційоване спеціальне засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Яка мала перевірити наслідки надзвичайної ситуації, оскільки голову громади не було повідомлено про подію оперативно в день її виникнення. Також керівництво ТОВ “СВІСС “КРОНО” не повідомило селищну раду і не запросило уповноважену особу селищної ради взяти участь в роботі комісії, яка працювала на підприємстві після 30 червня.

Тому голова громади Тарас Манорик відправив окреме звернення для Ради директорів та Наглядової ради LIMITED LIABILITY COMPANY SWISS KRONO (LLC SWISS KRONO.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору