Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Боднарові відкрили прихисток для 23 вимушених переселенців

Новостворений прихисток розташований у будівлі котра окрім житла для переселенців слугуватиме амбулаторією для жителів Боднарова.

Пише Інформатор.

Урочисте відкриття відбулось сьогодні, 1 серпня. На заході були присутні представники місцевої влади, благодійники та майбутні жителі прихистку. Там розташуються 23 людей з-поміж числа ВПО. Будівля має хороший ремонт та обладнана усім необхідним для комфортного життя.

Більше у репортажі:

Також анонсували відкриття центру в селі Шевченкове, Вигодської ТГ та Войнилові.

Майбутній прихисток в березні цього року викликав бурхливе обговорення депутатів Калуської міської ради та обурення жителів Боднарова. Вся річ у тому, що на етапі планування, при виборі приміщення виник конфлікт. Місцеві жителі, котрі при розпаюванні земель у 90-их роках отримали майнові паї на цю будівлю, безплатно передали права власності сільській раді. Місцева влада ж зобов’язалась розташувати там амбулаторію, яка дотепер функціонує. Коли з’явилась пропозиція розташувати там прихисток люди почали бити на сполох, бо це суперечило попереднім домовленостям.

Питання винесли на сесію міської ради, де детальніше обговорили усі умови. Голова Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги нагадав про оптимізацію підпорядкованих площ і відмовився від другого поверху будівлі. Розповів, що на першому поверсі розташована амбулаторія, де лікар проводить прийом. Також там розташований денний стаціонар і фізкабінет. Схожа практика й у Голині, де амбулаторія займала два поверхи, а зараз другий поверх теж передали громаді.

Також тоді на сесії зафіксували, що переселенці проживатимуть до одного року після завершення війни, громада приміщення не втратить й переобладнає для інших потреб. На відкритті староста села поділився, що таке розташування сприятиме соціалізації переселенців з жителями села. В майбутньому планують розташувати поблизу дитячий майданчик та встановити живопліт у якості огорожі.

Остап Микитюк
Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору