Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Українські фільми, на які варто чекати: прем’єри 2023 року

Вчора Інформатор поділився з вами добіркою українських фільмів, які вийшли в прокат у 2023 році. А вже сьогодні ми підготували для вас добірку прем’єр, яких варто очікувати до кінця цього року.

Ділиться Інформатор.

Євродонбас
документальний фільм

Прем’єра: 21 вересня

Вікове обмеження: 12+

Фільм-розслідування українського режисера Корнія Грицюка націлений на розвінчування радянських міфів. У центрі подій український Донбас близько 100 років тому, який був невіддільною складовою європейської економіки. Команда, яка займалась створенням фільму, додала до кінострічки архівні матеріали XIX століття, у яких висвітлений побут європейців на Донбасі. Місцеві жителі та експерти розповідають про минуле регіону, яке старанно знищувала та викривляла радянська влада.

 

Велика прогулянка
комедія

Прем’єра: 5 жовтня

Вікове обмеження: 0+

Здавалося — чудовий час для відпочинку. Чудова літня галявина поблизу річки, яскравий сонячний день… Втім, дві сім’ї обрали для відпочинку одну й ту саму галявину. Чи вдалося їм поділити між собою місце під мангал, та, врешті-решт, чи вдалося сім’ям знайти між собою спільну мову?

Шлях поколінь
воєнна драма, бойовик

Прем’єра: 12 жовтня

Вікове обмеження: 16+

2014 рік. Донбас. Назар та його дружина чекають на народження дитини. Втім, війна вносить свої корективи — молода сім’я змушена втікати. Дорогою вони потрапили до лісу, де змушені були переночувати. Назар бачить дивний сон, який назавжди змінює його світогляд. Попри обіцянки залишитись поруч із дружиною, він бере зброю до рук і вступає до лав захисників.

Я і Фелікс
ігровий фільм

Прем’єра: 26 жовтня

Вікове обмеження: 16+

Фільм є екранізацією роману Артема Чеха “Хто ти такий?”.

У центрі подій — хлопчик Тимофій та його життєвий шлях у 90-х минулого століття. Друзі, перше кохання та стосунки із колишнім контррозвідником Феліксом (Якого зіграв Юрій Іздрик), який став для нього як рідний.

Читайте також: Іздрика номіновано на “Найкращого актора” у престижній кінопремії

Пограбування по-українськи
комедія

Прем’єра: орієнтовно 26 жовтня-1 листопада

Вікове обмеження: 12+

Черговою роботою режисерки Аліни Бухтіярової (відома через кінострічку “Бурштинові копи”) став фільм “Пограбування по-українськи”.

Дитячий тренер із плавання на ім’я Алекс закохується у неймовірну красуню та постійно намагається її вразити. Цього разу він вирішив пограбувати банк. Втім, щось пішло не так… Для героя (та й усіх навколо) все обертається зовсім іншим боком…

Між нами
драма

Прем’єра: 2 листопада

Вікове обмеження: 16+

“Історія про вибір, який доводиться робити між близькими та мораллю, коли іншого варіанту розвитку не існує. Дві головні героїні фільму – Саша та Аня змушені робити цей вибір: Саша стосовно власного чоловіка, Аня – стосовно сина. Драматизм ситуації загострюється, коли вони виявляються залучені в кримінал”, — в описі до фільму Соломії Томащук.

Генделик
драма, комедія

Прем’єра: 16 листопада

Вікове обмеження: 12+

Головний герой стрічки буквально мріє про кохання. І життя підкидає йому такий шанс — в його житті з’являється неймовірно романтична панянка, яка змушує його світ перевертатися щоразу, коли вони зустрічаються. Втім, в його уяві живе ще одна жінка… І ще одна… Він перестає розуміти де реальність, а ле всього лише його уява.

Дивним чином він потрапляє до привокзального кафе “Генделик”, де рефлексує й переноситься у різні моменти свого життя, так міцно чіпляючись за бажання кохати й бути коханим.

Перший код
художньо-документальний фільм

Прем’єра: 16 листопада

Фільм присвячений розвитку IT-сфери в Україні. Це своєрідна історія в часі: від створення першого комп’ютера в Україні до використання технологій у війні з державою-терористом. Це кінострічка про реальну боротьбу з ворогом IT-спеціалістів, які об’єдналися у 300-тисячне віртуальне військо та звичайних людей, що змогли протистояти ворогу за допомогою смартфонів.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору