Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Безхвості мавпи” у Вербівці зібрали понад 6 тисяч гривень на ЗСУ

Минулого тижня неподалік Калуша відбулися атмосферні мистецькі сходини за участі митців з різних куточків України. На заході не тільки лунали вірші та авторські пісні, але й збирали на ЗСУ.

Розповідає Інформатор.

Минулої суботи, 16 вересня, у селі Вербівка, відбувся творчий вечір, який традиційно протягом року в різних куточках України організовує “Мандрівна Майстерня Безхвостих Мавп”. Цього разу спільно з ГО “Локальна Культурна Підтримка”.

До теми: “Трансформації”: як це було? | ФОТО

На події зібралися митці зі Львова, Франківська, Харкова, Бахмуту і Калуша. Читали вірші, грали на музичних інструментах, також була толока, дитячий майстерклас для дітей і благодійний ярмарок.

“Цього разу було круто тим, що був майстерклас для дітей і ми робили повітряних зміїв і це було дуже ефектно.  Також два майстри Михайло Артьомов з Сєвєродонецька та Іван Мисюга з села Нижнів, Тлумацької ОТГ, створили під час події лавку. Староста знайшов і привіз велику колоду. Іван випиляв бензопилою лавку, а Михайло викорчував стовпчики на території дому культури, до яких старості все не доходили руки, і зробив з них їжаки, на які встановили лавку. Це було кльово”, — поділилася одна з ідейниць та співорганізаторка події Лідія Рибіна.

За її словами однією з головних ідей заходу було привернути ще увагу до приміщення дому культури у Вербівці.

“Приміщення є огого, а ніц у ньому не робиться. Поширена така практика.  Проте, староста села Вербівка та Топільського, молодик Юра, так включився в подію, що аж шкварчало. І стіл митцям та організаторам було накрито (а то 30 людей, маленьке весілля), і сам прибирав територію, і покосили файно, і охороняв нас від місцевих алкашів. Нас ще ніхто тепло не приймав так. То просто любов”, — додала вона.

Окрім цього на події збирали кошти на теплий одяг для воїнів з Вербівки й Топільського.

“Місцеві люди давали гроші на це. Отак і назбирали прикольну суму – 6666 грн.
Круто, що вночі прийшли місцеві, такі збуї, великі браві хлопці, аж трошки лячно було. Але дали велику суму — 1800 грн, і сказали: це від місцевих будівельників. А окрім цього збирали ще за вхід і аукціон”, — додала Лідія.

Родзинкою вечора стала сольна музична програма вербівчанки та калушанки Марічки Чічки, про що розповіла Лідія Рибіна:

“Вербівчанка Річка співала свою сміливу сольну авторську програму. Пісні в супроводі віолончелі про самотність, розлуку та любов. То Марічка затягувала свої протяжні журливі мелодії. Вона ж засновниця Локальної Культурної Підтримки. Вона переїхала у Вербівку. В її хаті ми й жили”.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору