Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Облаштування геріатричного центру в Калуші обійшлося у 8 мільйонів гривень

Облаштування геріатричного центру в Калуші обійшлося у 8 мільйонів гривень

Кошти — благодійні. А вклали їх у ремонтні роботи та закупівлю техніки й меблів.

Про це пише Інформатор, посилаючись на БФ “Восток SOS”.

Саме ця організація лобіювала створення геріатричного центру в Калуській громаді, залучала фінансування та займалася всіма організаційними питаннями. Розташування центру на базі лікарні дозволяє надавати його “мешканцям” увесь  спектр медичних послуг.

Нагадаємо, що відкриття геріатричного центру в Калуші відбулося у суботу, 14 жовтня.

За інформацією менеджерки БФ “Восток SOS” з відновлення соціальної інфраструктури Ольги Жидкової, під час ремонту було враховано всі вимоги для пересування людей на кріслах колісних. Кімнати обладнані необхідним устаткуванням, в тому числі функціональними ліжками. Одночасно в центрі можуть перебувати 60 осіб. Наразі їх — 10. І це люди, евакуйовані з прифронтових територій та ті, хто зміг самостійно виїхати з окупованих регіонів України.

“Під час війни вкрай важливо відкривати заклади такого типу, адже коли ми евакуюємо з прифронту людей, які не можуть пересуватися самостійно, ми повинні бути впевнені, що можемо їх влаштувати та надати гідні умови життя. Багато таких людей потребують догляду, а переважна більшість з них не мають родичів. Центр геріатрії в Калуші – це саме таке місце, де облаштоване все для потреб людей з інвалідністю”, – зазначив координатор евакуаційного напряму БФ “Восток SOS” Ярослав Корнієнко.

Загалом команда волонтерів каже, що від початку повномасштабного вторгнення разом із партнерами їм вдалося евакуювали понад 50 000 людей, кожен десятий — з числа маломобільних груп населення.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору