Інформатор Калуш

ТРЕШ

” Я зараз в пошуках… адвоката” — суд над Хемичем знову перенесли

" Я зараз в пошуках... адвоката" — суд на Хемичем знову перенесли

Справа про шахрайство Віталія Хемича, яка тягнеться вже понад рік, сьогодні отримала несподіваний поворот. 

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 16 жовтня, о 13:00 у Калуському міськрайонному суді повинні були початися судові дебати, оскільки, позаминулого разу було опитано останнього свідка, який постраждав від шахрайських дій підсудного. Саме засідання почалося, але вже з самого початку не так, як задумувалося.

“З сьогоднішнього судового засідання мали б початися судові дебати, проте, на адресу суду надійшла заява від захисника Федоровича, про те, що договір розіровано, з Хемичем”, — розпочала суддя Олександра Кардаш.

На що адвокат додав, що всі права, обов’язки й наслідки від цих дій підсудному донесено:

“Ми прийшли до такого переконання з клієнтом, що його подальший захист буде здійснювати інших захисник. І відповідно, наш договір для правової допомоги розірвано”, — додав він.

“Тобто саме Хемич ініціював розірвання договору? — уточнила суддя й звернулась вже до підсудного — Чому саме зараз ви прийшли до переконання про розірвання договору перед судовими дебатами?”

Й додала, що в нього було достатньо часу, і що минулого разу слухання відкладалося, щоб в нього було достатньо часу для підготовки до дебатів:

“Чому саме тоді ви не змінили захисника? Бо відмова від нього призведе до подальшого відкладення справи, за умови якщо ви хочете здійснювати захист своїх інтересів самостійно”. 

“Ваша честь, надіялись, що, можливо, співпраця з Василем Богдановичем буде так якби я цього хотів. На жаль, ми не зійшлися, не знайшли з ним спільну мову. Тому моє рішення було розірвати з ним співпрацю”, — розповів підсудний.

Він також погодився з тим, що мав достатньо часу прийняти дане рішення швидше, і додав:

“Мені не подобається, і мені не підходить те, як він працює”.

Після цього суддею було вирішено дати йому “не більше 10 днів” на пошук нового адвоката, з обов’язковою умовою “щоб до наступного засідання ним було опрацьовано всі 5 томів справи”.

З думкою, що засідання у зв’язку з новими обставинами вартує перенести також погодились прокурор Наталія Площанська, та адвокат потерпілої Дарії Євенко.

Наступне засідання призначили на 25 жовтня, о 13:30.

Стрім засідання ви можете переглянути за посиланням.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору