Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

216 літрів фарби — і міст у Берлогах, як новий

216 літрів фарби — і міст у Берлогах як новий

Мешканці села організували толоку на мості через Лімницю, який  функціонує з 2009 року. Після фарбування він тепер виглядає як зовсім новий — чудове місце для фотосесії

Про це розповідає Інформатор.

Історією будівництва моста поділилася місцева мешканка Наталія Мельник. Жінка каже, що до паводка 2008 року міст був підвісним і мав 720 метрів довжини; з’єднував два береги Лімниці і відкривав дорогу з села у напрямках Рожнятова та Калуша.

Старий міст був дерев’яним, дуже красивим, але напору стихії не витримав.

“Люди направду плакали…” — пригадує вона.

А потім для потреб села звели новий міст. Кошти тоді виділили з державного бюджету. На міцних сваях збудували надійний металічний міст через Лімницю. Роботи тривали кілька місяців.

“Цей міст уже менший — 220 метрів. Він з’єднує Берлоги з селами Сваричів і Тужилів, з яких нам уже відкриваються дороги в усі інші напрямки”, — деталізує староста села Ірина Ясінець.

На толоку зійшлося чимало людей. Хто молодший — фарбував згори, трохи старші — знизу та боки.

“Хлопці мусили риштування задіювати, бо міст високий — 2 метри має. А ширина — 1,2 метри. Але ми все пофарбували, з усіх боків. Використали загалом 72 трилітрові банки фарби”, — поділилася староста.

Кошти на такий косметичний “ремонт” моста частково виділили з бюджету Новицької громади, до складу якої входять Берлоги, а частково задіяли спонсорські. Результатом задоволені всі.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору