Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Спорт для всіх” — ліквідувати, але штат — зберегти | Позиція профільного міністерства

Спорт для всіх ліквідація

У червні Міністерство молоді та спорту не підтримувало ліквідацію Калуського міського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, а у вересні — передумало.

Калуська міська рада готується до ліквідації Центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”. Проєкт відповідного рішення опубліковано на сайті міської ради, нагадує Інформатор.

Детальніше про це було у статті “Спорт для всіх — на ліквідацію”.

Після публікації керівник Центру Олег Нижник поділився двома листами від Міністерства молоді та спорту України. У першому, що надійшов у міську раду після звернення народного депутата Олега Марусяка, зазначено, що “Мінмолодьспорт стурбований ситуацією щодо Калуського міського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”.

“В умовах воєнного часу заняття з оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян, у тому числі осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб, є потужним та ефективним засобом у покращенні фізичного здоров’я населення, а також зниження психоемоційного напруження, стресу та подолання їх наслідків, тому Мінмолодьспорт не підтримує ліквідацію центрів фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, — йдеться у документі.

 

 

Уже в наступному листі Міністерство дозвіл на ліквідацію дало. Щоправда, з припискою про збереження штатної чисельності та матеріально-технічної бази Центру.

За словами Олега Нижника, колектив Центру звертався до міського голови, депутатського корпусу та громадськості міста щодо недопущення ліквідації.

“Громадскість зверталася і до президента. Звідти відіслали до ОДП і — ніякої відповіді”, — каже він.

Нагадаємо, що сесія міської ради зазвичай відбувається в останній четвер місяця. Тож, рішення по Центру можуть прийняти вже наступного тижня.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору