Калуш До сайту

Від підприємців — хабар, від посадовців — спецтехніка. На Прикарпатті СБУ “накрила” корупційну схему

посадовці брали хабарі

Посадовці Дністровського басейнового управління водних ресурсів потрапили у корупційний скандал. До справи причетні начальник та головний механік одного з відділів цього управління в Івано-Франківську.

Розповідає Інформатор, посилаючись на СБУ в Івано-Франківській області.

Згідно з офіційним повідомленням, чиновники за хабарі передавали в користування місцевим підприємцям спецтехніку підприємства — екскаватори, бульдозери, трактори, автокрани, самоскиди тощо.  За рік вони не уклали жодного договору від імені організації, натомість гроші за користування державного майна клали собі в кишеню.

“Служба безпеки та поліція задокументували вимагання та отримання фігурантами хабара в сумі 150 тис. грн. від мешканця міста за надання в користування спецтехніки. Посадовців затримали в порядку ст. 208 КПК України під час одержання ними чергової частини коштів”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці вже провели обшуки удома та на робочих місцях фігурантів справи й виявили “чорнову” документацію та  79 тисяч гривень.

“Фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. На них очікує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, — кажуть в СБУ.

                   

Наразі суд обрав посадовцям запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області. Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08