Інформатор Калуш

ГРОШІ

Калуський парк заробив майже 800 тисяч гривень

Парк заробляє, але витрачає більше

Ковід та війна суттєво вплинули на роботу міського парку в Калуші, але навіть попри це, комунальне підприємство заробляє.

Розповідає Інформатор.

Про роботу парку за 2021-2022 роки на засіданні сесії днями звітувала директорка Наталія Паламар. Вона зокрема розповіла про стан атракціонів, послуги, які надає комунальне підприємство, та стан озеленення.

Йшлося і про фінансові показники. Насамперед, посадовиця повідомила, у скільки парк обходиться громаді. У 2021 році з  бюджету було виділено 1 млн 496 тисяч 400 гривень. Витратили їх на зарплати працівників, енергоносії, техогляди атракціонів та їх поточні ремонти, а також — ремонт громадської вбиральні. Ще 887 тисяч гривень додали зі спеціального фонду на капремонт колеса огляду. В 2022 році з бюджету було профінансовано 1 млн 482 тис 900 грн (витрачено на зарплати, нарахування та енергоносії).

Заробляє парк наразі менше, аніж витрачає. Так, у 2021 році атракціони принесли 191 тисячу гривень заробітку, “Шлюб за добу” — майже 242 тисячі, а гастролери, які розміщують на території парку тимчасові атракціони, — 13 тисяч гривень. Торік на аналогічних послугах парк заробив майже 349 тисяч гривень.

Нагадаємо, що в парку потребують оновлення ліхтарі. Крім цього, капітальна реставрація необхідна човнам та дитячому атракціону “Сонечко”, якому вже під 50 років. Наразі вони виведені з експлуатації.

Раніше ми писали, що депутати пропонують оновити сцену у калуському парку.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору