Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Боднарові поліція спіймала водія, який “вивчився” на тракториста в Instagram

став трактористом в інстаграм

Калуський міськрайонний суд оштрафував тракториста, який не лише попався на порушенні ПДР, а й пред’явив поліції підроблене посвідчення тракториста-машиніста.

Деталі розповідає Інформатор.

Згідно з матеріалами справи, посвідчення чоловік придбав ще у 2021 році. Ніде спеціально не вчився на тракториста, іспитів не здавав. Зате — знайшов оголошення про продаж посвідчень в соціальній мережі та за 3000 гривень став “кваліфікованим” трактористом-машиністом із відповідними категоріями водія. Документи йому надіслали на пошту без будь-яких проблем та часових зволікань.

До вересня цього року чоловік тими документами й користувався. Аж поки не порушив ПДР: 28 вересня його зупинили працівники поліції на вулиці Шевченка у селі Боднарів. Підробку було виявлено, а відтак чоловікові інкримінували одразу кілька злочинів — ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України. Йдеться про підробку документів та вчиненні пособництва.

На досудовому етапі між сторонами було досягнуто згоди щодо угоди про визнання винуватості. Чоловік повністю визнав свою вину, розкаявся… Враховуючи, що тяжких наслідків від його дій не наступило, матеріальні збитки та потерпілі відсутні, а сам чоловік до цього був несудимим, має постійне місце проживання і не перебуває на обліках в лікаря-нарколога та лікаря-психіатра, суд угоду затвердив. Тож, “тракторист” тепер заплатить 8500 гривень штрафу.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору