Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші на гепатит А обстежили п’ятьох людей

У Калуші на гепатит обстежили 5 людей

Нових випадків захворювання у громаді не виявлено. А в області з гепатитом А зараз восьмеро людей.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Суспільне.

Нагадаємо, у Калуші вперше за три роки зареєстровано випадок захворювання на гепатит А. Захворіла жінка пенсійного віку. Вона працює прибиральницею в установі, через яку проходить багато людей.

“Наразі пацієнтка у стані середнього ступеня важкості перебуває в інфекційному відділенні Калуської міської лікарні”, — повідомив директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук.

За його словами, епідеміологи з’ясували, що за цей час хвора контактувала з п’ятьма людьми.

“Ми з’ясували, що пацієнтка працює, тож обстежили всіх можливих з нею контактних людей. Результати негативні. Тобто наразі передачі вірусу від хворої до здорових людей немає. Принаймні на цей час. Але симптоматично все ще може проявитися, бо інкубаційний період — досить тривалий”, — додав він.

На роботі й вдома у пацієнтки вже провели належні протиепідемічні заходи. Крім того, скерували рекомендаційні листи за місцем роботи жінки, контактним з нею людям, організували їхнє медичне спостереження і провели дезінфекцію місць, де вона працювала і проживала.

“Можу сказати, що це — поодинокий випадок, що не пов’язаний із попередніми зафіксованими по інших громадах області”, — каже фахівець.

Заданими Руслана Савчука, наразі в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні перебувають п’ятеро людей з гепатитом A, серед них — двоє дітей віком до 17 років. У Калуші, як уже відомо, — один випадок.  Та ще двоє хворих — в інфекційному відділенні Богородчанської центральної районної лікарні. Тобто усі люди — з різних громад Прикарпаття.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору