Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На морозі і з кавою. Калуські волонтери влаштували атмосферну зустріч

На морозі і з кавою волонтери відзначили день волонтера

У Калуші кількадесят волонтерів із різних організацій та груп зібралися на центральній площі міста, щоб спільно відзначити “професійне” свято. Ділились досвідом та спільно мріяли про перемогу.

Інформатор відвідав захід.

Серед людей, які прийшли минулого вечора на площу Героїв, були як впізнавані у громаді волонтери, так і чимало небайдужих мешканців, які менш публічно допомагають військовим, дітям, переселенцям… Хтось — їздить на прифронтові території, хтось — купує автомобілі та закриває інші запити військових, інші — сушить овочі на борщі, плетуть маскувальні сітки чи крутять цигарки. Переоцінити внесок усіх цих людей — неможливо.

Ідея зібрати волонтерів належить калуським пластунам. Одна з організаторок розповіла, що родом вона з Херсону і там у День волонтера, тобто 5 грудня, є така традиція збиратися на спільну каву.

“Саме у такому форматі цей захід, бо це алюзія на події, які були на Майдані, коли одні українці вийшли заради нашого майбутнього, а інші українці принесли їм каву, чай і щось поїсти, щоб підтримати”, — зазначила вона.

З часів Революції гідності минуло багато часу, але українці продовжують підпирати одні одних — військових зокрема.

Тож, цього вечора волонтери не лише смакували дружніми бесідами та кавою-чаєм, а й спільно молилися за тих, хто загинув, виконуючи волонтерську місію.

Читайте також: 

“Корзинки турботи” — Калуські волонтери започаткували масштабну благодійну ініціативу

Назбирали з пенсії — мешканка Рожнятова з родичкою придбали дрони для ЗСУ

Калуські волонтери зібрали корм для тварин, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору