Інформатор Калуш

ТРЕШ

До 850 звернень на добу. На Прикарпатті люди травмуються на слизьких тротуарах

На Прикарпатті на тротуарах травмуються люди

Забої, переломи кінцівок, забиття, розтягнення зв’язок — у травматологів гаряча пора. І не в останню чергу — через нерозчищені дороги та тротуари.

Про це йшлося сьогодні на пресбрифінгу в обласній державній (військовій) адміністрації, передає Інформатор.

Як повідомив ортопед-травматолог Обласної клінічної лікарні, експерт із травматології та ортопедії департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Андрій Голинський, за останні 10 днів травматизація внаслідок ожеледиці збільшилася практично в 10 разів. По 850 звернень на добу по області.

“Кількість травм збільшилася через ожеледицю”, — наголосив фахівець.

До 70% випадків обходяться забоями, решта — переломами. Трапляються, звісно, і забиття, розтягнення зв’язок, переломи зі зміщеннями тощо.

Щороку, каже лікар, з приходом зими роботи у травмпунктах стає приблизно у чотири рази більше, порівняно з літнім періодом. Звернення стають цілодобовими.

Чого не варто робити під час падіння на слизькому тротуарі, то це підставляти руку чи ногу для полегшення удару. Краще пострайтеся згрупувати м’язи, радить фахівець.

Нагадаємо, що два дні тому Інформатор намагався з’ясувати, чи почастішали звернення у травматологію в Калуші. У Калуській ЦРЛ відповіли сухими цифрами: 28 звернень за останній тиждень осені, 24 звернення — за п’ять днів зими.

Також ми з’ясовували, чому калуські дорожники не впоралися з прибиранням снігу на міжквартальних ділянках та як вони оцінюють свою роботу.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору