Інформатор Калуш

ВЛАДА

Зима — є. Блекаутів — нема? | Яка ситуація з електроенергією в Україні сьогодні?

Зима — є. Блекаутів — нема? | Яка ситуація з електроенергією в Україні сьогодні?

Настала зима, стало доволі холодніше і звісно, залишається питання: чи будуть блекаути? Міністр енергетики озвучив головну загрозу, яка може до цього призвести.

Ділиться Інформатор Калуш, посилаючись на Інформатор Україна.

Можливість відключень електроенергії усе ще є. Вона пов’язана з постійними атаками ракетами та БПЛА.

В ефірі телемарафону міністр енергетики України Герман Галущенко запевнив, що наразі немає передумов для відключень світла. Єдиною загрозою для енергосистеми країни, яка може змінити ситуацію, є атаки росіян. Але, навіть за умов критичного впливу атак росіян на енергосистему України, блекаути будуть тимчасовими:

“Насправді, єдина загроза для системної аварії – це атаки росіян. Передбачити рівень атак і коли вони будуть – це складно. У мене вже зараз є багато питань, бо, відверто кажучи, я очікував іншої ситуації на сьогодні”, – сказав він.

Також Галущенко розповів, що станом на зараз дефіцит в енергомережі країни, але він не критичний, в межах 1% від загального споживання. А основними причинами цього дефіциту є втрата генерації, зростання споживання та похолодання.

“Ключове, що ми маємо забезпечити людей світлом. І в принципі, людей не має цікавити, як ми вирішуємо дефіцит. Основне треба розуміти, що відключень не було і не планується”, – додав міністр енергетики.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору