Інформатор Калуш

ТРЕШ

Звернення про звільнення директора КЕК отримало відповідь

Нещодавно калушанин подав звернення до міської ради про звільнення директора КП “Калуська енергетична Компанія”. Сьогодні у комунальному підприємстві на відкритий лист дали відповідь. 

Пише Інформатор.

“Хочемо звернути увагу на цей лист. Ми, в себе на офіційній сторінці “Калуської енергетичної Компанії” розібрали даний лист на тези і по кожній з цих тез дали обгрунтовану відповідь. Всі, хто хоче й має можливість — зайдіть на нашу сторінку і ознайомтеся з відповідями”, — розпочав керівник підприємства Петро Шевчук.

Додає, що у листі йшла мова про відсутність плану на наступний рік, який мав бути затверджений відповідно до статті 75 Господарського кодексу.

“Річний план на 2022 рік наявний у підприємства і є належним чином схваленим органом місцевого самоврядування. Копії річних планів наведено у додатку. Разом з тим, річний план на 2023 рік затверджений відповідно до Порядку складання, затвердження та контролю за виконанням фінансових планів комунальних підприємств міської ради, що затверджений рішенням Виконавчого комітету Калуської міської ради №277 “, — пишуть у дописі.

А також додають:

“Фінансовий план на 2022 – 2023 рік затверджено без жодної затримки, а саме до 10 грудня поточного року, з дотриманням Порядку складання, затвердження та контролю за виконанням фінансових планів комунальних підприємств міської ради, а не до 1 вересня, як зазначається в цьому листі”.

У Комунальному підприємстві надали додатки.

Фінплан на 2024 рік заслуховуватимуть на наступному виконкомі.

“Тому вся оця маніпулятивна ситуація по зарплаті була якраз роздута Янівим. — додав Петро Шевчук. — Щоб розуміти — середня заробітня плата за 2023 рік складає нарахованих 82 тисячі гривень (у тому числі з перехідними преміями з 2022 року). Якщо рахувати по матеріальній допомозі — це умови контракту. Є лікарняні, є відпускні і ці суми були включено. Тому, будь ласка, дивіться, звертайтеся. Все що потрібно — ми офіційно можемо надати”.

Читайте також: “Карпатнафтохіму” можуть вимкнути електропостачання. Для міста це — катастрофа

Також він зауважує, що у зверненні маніпулятивно вказували, щоб кошти було повернено, бо коефіцієнт проведено неправильно:

“Ну, якщо читати оцю “писанину” (інакше я не можу назвати, я читаю в першу чергу як юридичний фахівець), вона не має посилань ні на що, окрім статті 75 Господарського кодексу України. Я не буду ставити завдання своїм юристам, чи сам особисто відриватися від господарської діяльності і давати відповідь на настільки необгрунтовані листи“.

Віталіна Костів
Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору