Інформатор Калуш

ВЛАДА

Для старостинських округів у Калуші хочуть купити техніку

Для старостинських округів у Калуші хочуть купити техніку

У Калуші мають намір поновити автопарк комунальників спецтехнікою. Оскільки грошей у бюджеті обмаль, вивчають варіанти щодо оформлення лізингу.

Повідомляє Інформатор.

Про це йшлося під час засідання сесії. Депутатка з Боднарова поскаржилася, що в селі під час і після снігопадів — ні пройти, ні проїхати. Мовляв у місті комунальники працюють, а у села громади не дуже і заїжджають.

У відповідь міський голова Андрій Найда зазначив, що це питання обговорювали, а відтак додав:

“Робити постійно подвиги — неправильно. Все одно треба брати техніку в лізинг”

“Тими силами, що є на “Калушавтодорі”, ми, чесно кажучи, ледь в Калуші справляємося. Треба це питання по-трохи вирішувати”, — також зазначив посадовець.

Рішення, яке напрацьовує міська рада, — лізинг.  Нагадаємо, що його суть — це довгострокова оренда майна інвестиційного призначення, що включає право орендаря (але не обов’язок) його подальшого викупу у лізингодавця (лізингової компанії) у свою власність.  Управлінню ЖКГ в Калуші вже дали доручення опрацювати пропозиції банків щодо лізингових умов. Тож, цілком вірогідно, що на розгляд депутатів питання може бути винесено ще до закінчення поточного року.

За словами міського голови, придбану в такий спосіб техніку мають намір закріпити за старостинськими округами. А от скільки саме і яку техніку хочуть придбати, наразі невідомо.

Нагадаємо, що в Калуші ще доробляють деякі тротуари. Щойно трохи зійшов сніг — розпочали роботи. Також ми з’ясовували, чому калуські дорожники не впоралися з прибиранням снігу на міжквартальних ділянках та як вони оцінюють свою роботу.

Читайте також — А якщо завтра — сніг? “Калушавтодор” — готовий

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору