Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Справу про загибель двох калушан передали голові Бережанського суду

Суд у Бережанах на нову стадію пішов

У справі щодо загибелі калушан Марти Гриців і Василя Пупка — довгоочікувані зрушення. Після зміни судді розгляд справи розпочався фактично спочатку. Але з новою суддею підготовче засідання завершилося за один день. 

Подробицями ділиться Інформатор.

На одному з попередніх засідань суддя Василь Крамар оголосив про самовідвід. До того, справу неодноразово відкладали з найрізноманітніших причин. Від моменту скоєння ДТП рік минув ще у серпні, а судовий процес розпочався навесні 2023 року. Але станом на листопад лише було завершено підготовче судове засідання.

Новою суддею у справі стала Наталія Німко — голова Бережанського районного суду. Щоб розпочати і завершити підготовче засідання їй вистачило… двох годин. І це — з врахуванням вимушеної перерви через повітряну тривогу.

Відповідно до ухвали суду, подальші судові засідання будуть відкритими. Початок розгляду справи призначено на 22 грудня.

У цьому ж судовому засіданні було задоволено клопотання прокурора щодо продовження дії запобіжного заходу обвинуваченому до 13 лютого 2024 року включно. Йому, нагадаємо, інкримінують ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України, тобто “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”. Якщо провина буде доведена, водію загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору