Коломия До сайту

У Калуші для потреб влади придбали авто за 600 тисяч гривень

600 тисяч на авто для мерії

Виконавчий комітет Калуської міської ради придбав автомобіль NISSAN ROGUE 2017 року випуску.  Закупівлю провели без використання електронної системи, а в оприлюдненій документації послалися на службову записку про потребу. Від кого записка — невідомо.

Розповідає Інформатор.

На поповнення автопарку виконавчого комітету Калуської міської ради спрямували 599 тисяч 617 гривень. Договір на придбання автівки підписали 14 грудня. На документах — підпис керуючого справами виконкому Олега Савки.

Згідно з оприлюдненою на Prozorro документацією, автомобіль вживаний, з бензиновим двигуном об’ємом 2488 см. куб, з автоматичною коробкою передач, передньопривідний. Ціна аналогічних, як зазначено у ціновій довідці Івано-Франківської торгово-промислової палати, — від 499 тисяч 830 гривень до 721 тисячі 980 гривень.

“Відповідно до службової записки від 11.10.2023 року існує потреба у здійсненні Закупівлі”, — йдеться у документах.

Зазначено також, що у жовтні виконавчим комітетом була оголошена закупівля за процедурою відкриті торги з особливостями, але жодної пропозиції подано не було, тому торги були автоматично відмінені електронною системою.

Зараз автівку придбали у фізичної особи — Турка Володимира Романовича із села Брошнів.

Зазначимо, що після того як Калуш придбав чотири пікапи, у громади міста було багато запитань, зокрема, і щодо придбання вживаних автомобілів. Тоді і в коментарі Інформатору, і згодом — під час неодноразових розмов з групою протестувальників, у мерії запевняли, що коштом бюджету купувати вживані автомобілі у фізичних осіб не можуть.

Придбаний автомобіль має бути переданий покупцю до кінця поточного року. Станом на сьогодні, згідно з відкритих даних, оплата ще не здійснена.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08