Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Можна благословляти” — Ватикан прийняв історичне рішення щодо шлюбів ЛГБТ пар

"Можна благословляти" — Ватикан прийняв історичне рішення щодо шлюбів ЛГБТ пар

Ще два роки тому у столиці католицизму лютували, що благословення гомосексуальних пар в церкві є неможливим. Однак зараз Ватикан запевняє, що церква “розширила і збагатила” своє розуміння благословення. Як то кажуть — “крига скресла”.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Інформатор Україна.

Вчора, 18 грудня, було офіційно, кількома мовами, оприлюднено декларацію Релігійного управління Ватикану, в якій Ватикан дозволив католицькому духовенству благословляти гомосексуальні пари.

“Тепер для благословення шлюбу не треба офіційно підтверджувати його статус та змінювати традиційне вчення церкви про нього”, — кажуть священнослужителі.

Цей крок був схвалений Папою Римським Франциском. Її також підписали кардинал Віктор Фернандес, префект, відповідальний за доктрину віри.

До теми: Ватикан офіційно дозволив представникам ЛГБТ брати участь в деяких таїнствах

У тексті під назвою “Fiducia supplicans” підкреслюється, що будь-яка плутанина зі шлюбом повинна бути виключена. Крім того, священнослужитель не може давати благословення під час церковного богослужіння.

“Можна благословляти пари в нестандартних ситуаціях та пари однієї статі, не підтверджуючи цим офіційно їх статус і не змінюючи якимось чином давнє вчення Церкви про шлюб”, – йдеться у декларації.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору