Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші влаштували свято для учнів спортивних класів | ФОТО

Щоб влаштувати юним спортсменам свято, організатори були змушені ще пошукати вільний від змагань день. Адже навчання у цих спеціалізованих класах — насичене.

Як повідомила Інформатору директорка Калуського ліцею №6 Віра Притуляк, спортивні класи у ліцеї функціонують лише перший рік. Але учні вже демонструють хорошу тенденцію і в спорті, і в отриманні знань загалом. Тому і вирішили зробити для них невелике свято перед Різдвом.

У ПК “Мінерал” їм влаштували солодке чаювання та частування піцою, а потім запросили на кінофільм.

Загалом у 6 та 7 спортивних класах зараз навчається 44 учні, переважно — хлопці. Їхній розклад суттєво відрізняється від розкладу однолітків, адже уроки розпочинаються о 10:00. До того — ранкове тренування й сніданок у навчальному закладі. О 13:00 — посилений, збалансований з врахуванням потреб спортсменів обід, а відтак — ще уроки й тренування.

“Навчальна програма — така ж як і в інших класів, але перевагою є те, що коли частина спортсменів їде на змагання, то нових тем у класі практично не беруть, або ж будуть роботу так, щоб була змога допояснити дітям упущений матеріал. У звичайній школі і класі так підлаштовуватися під учнів-спортсменів не можуть, тому це може позначатися на якості навчання. Ми проводимо моніторинг і вже бачимо, що по певних предметах діти навіть виросли у знаннях”, — каже директорка.

Поліпшилися і спортивні результати. Крім того, самі заняття спортом суттєво урізноманітнилися, адже учні мають, крім своїх профільних занять, ще й спортивні ігри, плавання тощо.

Директорка дитячо-юнацької спортивної школи Мар’яна Квятковська каже, що діти стають більш згуртовані, як одна сім’я. Дисципліна і режим дають позитивний результат у будь-якому спорті і це видно й на результатах ліцеїстів. Адже цього року вони неодноразово перемагали у багатьох змаганнях. Крім того, за її словами, учням дуже подобається, що вони не займаються лише одним видом спорту.

Додамо, що наступного навчального року, в Калуші знову мають намір набрати два спортивні класи.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору