Інформатор Калуш

ТРЕШ

Плювок в обличчя. У Калуші підприємець поконфліктував з перехожою

Плювок в обличчя

На лаві підсудних у Калуші опинився місцевий підприємець. Його звинуватили в нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень незнайомій жінці.

Розповідає Інформатор.

Як ідеться в матеріалах справи, 14 березня 2023 близько 10-ї ранку чоловік проходив через площу Героїв та поконфліктував з перехожою. Словесна перепалка закінчилася тим, що чоловік вдарив жінку кулаком в обличчя.

“У результаті умисного нанесення удару потерпілій спричинено тілесні ушкодження у вигляді садна та крововиливу слизової оболонки справа, які згідно висновку експерта від 14.03.2023 відносяться до легких тілесних ушкоджень”, — йдеться в матеріалах справи.

Потерпіла в межах кримінального провадження заявила цивільний позов — просила стягнути з обвинуваченого на її користь 10 тисяч гривень моральної шкоди.

Обвинувачений своєї вини не визнав. У суді запевнив, що того дня йшов на роботу. На площі Героїв його спершу безпідставно облаяла невідома жінка, а за кілька метрів з нецензурною лексикою “напала” інша (потерпіла. — авт.). У якийсь момент ця жінка плюнула йому в обличчя, а тоді “ймовірно вона сама вдарила себе своєю ж рукою, в якій тримала мобільний телефон”… За якийсь час чоловіка наздогнали муніципальні інспектори, приїхали працівники поліції і чоловік потерпілої.

Обвинувачений просив суд його виправдати.

Потерпіла натомість заявила в суді, що того дня побачила, як неподалік фонтану чоловік конфліктував зі старшою жінкою і штовхнув її. Через це вона зробила йому зауваження й у відповідь — отримала образи: спершу — словесні, а згодом — фізичні.

“А що ти мені зробиш?” — провокував обвинувачений за версією потерпілої.

“Можу плюнути тобі в обличчя”, — відповіла жінка. І зробила це.

“Після цього обвинувачений різко наніс їй удар кулаком правої руки в ліве плече та другий удар в ділянку обличчя в область верхньої губи справа. В подальшому вона намагалась втекти і хотіла зняти обвинуваченого на відео за допомогою телефону. Обвинувачений пробував вирвати телефон з її руки. Вона голосно кричала про допомогу. Коли надійшли 2 працівників муніципальної інспекції, то чоловік намагався втекти, але вони наздогнали його”, — йдеться у поясненнях потерпілої.

Покази трьох свідків опосередковано підтверджували покази жінки.

Тож, зрештою суд визнав підприємця винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, і призначити йому покарання у виді громадських робіт строком на 200 годин. Цивільний позов потерпілої задоволено частково — відшкодування моральної шкоди оцінили в 3 000 гривень.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору