Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуші відкрили туалет за 100 тисяч гривень

На ринку у Калуші відкрили туалет за 100 тисяч гривень

Нещодавно підрядна компанія завершила будівництво та облаштування громадської вбиральні на Калуському муніципальному ринку.

Повідомляє Інформатор.

Нагадаємо, що у червні 2023 року був оголошений тендер на ремонт туалету за 99 769 гривень. Про деталі та умови робіт ми писали у матеріалі “Туалет за 100 тисяч гривень на Муніципальному ринку?”

Новий туалет уже відкрили: з двома унітазами, умивальником, бойлером, батареєю та кабінкою для чергової. Також облаштоване водопостачання та водовідведення. Раніше, в зимовий період, там не було води, бо вона замерзала. Зараз всі проблеми вдалось вирішити.

Тепла вода в рукомийнику та батарея сьогодні ще вимкнена. Очевидно, економлять електроенергію, адже поки що відвідувачів мало.

“Людей ще нема, щоб так багато було. Бойлер та батарею зараз виключили, бо на вулиці тепло”, — каже одна з працівниць.

Туалет класифікується, як громадська вбиральня та працює щоденно, окрім неділі, з 8 до 17 години. Щоб туди потрапити, потрібно заплатити 5 гривень. Відповідне рішення вчора затвердив виконавчий комітет міської ради.

“Ми тариф поставили не для заробітку, а для того, щоб цей туалет обслуговувати. Потрібно закуповувати туалетний папір, миючі засоби, на рукавички тощо, сплачувати за воду й електроенергію”, — каже директор КП “Калуський муніципальний ринок” Любомир Онуфрик.

Також за словами начальника управління економічного розвитку Юрія Соколовського, вартість аналогічної послуги у вбиральнях, що діють на ринках міста, наразі становить в середньому 6 гривень.

До слова. стара вулична вбиральня поки що функціонує також. Нею продовжують користуватись відвідувачі ринку. У міській раді раніше повідомляли, що після закінчення цих робіт вуличний туалет демонтують, бо він не відповідає санітарно-гігієнічними нормам.

До слова: на 2024 рік комунальне підприємство заклало в дохід 4 мільйони гривень. Натомість витрати становлять 5,7 мільйона гривень. За інформацією від пресслужби Калуської міської ради для “Калуського муніципального ринку” закладена фінансова підтримка із місцевого бюджету для погашення виплат за автобуси, які місто кілька років тому взяло у лізинг.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору