Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Кришечкове” серце: у Калуші зібрали на переробку понад 200 кг пластику

"Кришечкове" серце у Калуші знову повне | Що з ними буде цього разу?

Контейнер для збору кришечок на проспекті Лесі Українки у Калуші набирає популярності серед калушан. За більш ніж пів року його встигли заповнити вже 5 разів.

Ділиться Інформатор.

Нагадаємо, що у квітні Калуш долучився до збору пластикових кришечок для подальшої їх переробки. На площі перед головним приміщенням пошти на проспекті Лесі Українки встановили контейнер для збору у вигляді серця.

Усю зібрану сировину калуські комунальники передають франківському проєкту EcoREactive, який перетворює їх на ламелі, й передає назад для виготовлення, або ремонту лавочок. Виходить, що зібрані калушанами кришечки перетворюються на нові зносостійкі лавки по місту.

Так, за 8 місяців від встановлення “серця” вдалось зібрати понад 200 кілограмів пластику на переробку. Начальник УЖКГ Тарас Фіцак ділиться:

“З одного заповненого “серця” можна виготовити 4 лавки без спинок, або 2 зі спинками”.

Зварюванням конструкцій та подальшим встановленням їх по місту займається КП “Калушавтодор”. Також додатково перед відправкою кришечок їх сортують по кольорах. Комунальники закликають калушан більше доєднуватись до постійної екоакції.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору