Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Горіхи, цукати чи… — Що додати до куті з пшениці?

Горіхи, цукати чи... — Що додати до куті з пшениці?

Загалом розрізняють пісну та “багату” кутю. Різниця в тому, що другу готують на молоці чи з вершках, або з великою кількістю масла. Пісну кутю готують спеціально до Святвечора, а багату смакують на Різдво.

Пише Інформатор.

Також досить часто готують тільки пісну кутю й окремо подають смаколики.

Тож що можна додати до куті?

Почнемо із простого — горіхи. І не тільки волоські: можна використати лісові горіхи чи навіть кеш’ю. Горішки можна додавати цілі, посікти на дрібніші частинки чи навіть перемолоти у кавомолці й додавати по 2-3 чайні ложки на порцію куті.

Мак до куті теж додають досить часто. Узагалі можна всипати цілі зерна, але якщо у вас є бажання — мак можна перемолоти його у макітрі аж до появи “молочка”.

Родзинки, курага, фініки чи навіть журавлина… Сухофрукти додаватимуть солодкого смаку куті. А також до куті можна додати сік лимона та навіть корінь імбиру! Якщо сухофрукти дуже тверді — їх можна розмочити у кип’ятку й тільки тоді додавати до страви.

Звісно, незвично, але… до куті можна влити узвару. Добре смакує напиток із яблук, але він додасть кислинки. А ось узвар із груш навіть змінить смак куті: віддаватиме прянощами.

До куті можна додати й кілька ложок розтопленого меду. Іноді його розбавляють із водою.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору