Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Спорт-арену” в Калуші не будують, але штат збільшать

"Спорт-арену" в Калуші не будують, але штат збільшать

Футбольні стадіони, які зараз є у старостинських округах Калуської громади, готуються передати на баланс КП “Спорт-арена”.

Йдеться про 12 об’єктів, повідомляє Інформатор.

Як повідомив під час сесії начальник управління сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Михайло Клим, досі на комунальному підприємстві працювало двоє осіб (не на повне навантаження). Фінансування становило 90 тисяч гривень на рік.

“В 2024 році, передавши їм функції і затвердивши відповідний штат, на утримання комунального підприємства потрібно буде 2 мільйони 400 тисяч гривень на рік”, — зазначив посадовець.

“Спорт-арена” надалі обслуговуватиме також стадіон “Хімік” та стадіон у мікрорайоні “Загір’я”.

Для роботи комунального підприємства потрібно 11 працівників (директор, бухгалтер і 9 працівників дільниці з технічного обслуговування спортивних споруд). Частково сюди мали би перейти працювати скорочені у зв’язку з ліквідацією “Спорту для всіх” спеціалісти. Утім, потраплять, очевидно, не всі, адже скоротили 16 людей.

Нагадаємо, що профільне Міністерство дозвіл на ліквідацію “Спорту для всіх” дало, але з припискою про збереження штатної чисельності та матеріально-технічної бази Центру.

“Людям буде запропоновано не тільки роботу у “Спорт-арені”. У нас є інші заклади, в яких можна буде працевлаштуватись. але це за бажанням людей буде”, — уточнив секретар ради Віктор Гільтайчук.

Нагадаємо, що нове КП було створено ще в 2021 році, коли запланували будівництво спортивного комплексу на вулиці Ринковій. І хоча наразі проект не фінансується (його вартість на початок 2022 року становила понад 145 млн гривень, які мали бути виділені з держбюджету. — авт) і фактично є замороженим, штат підприємства планують збільшувати, додаючи йому функціоналу.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору