Інформатор Калуш

ІНТЕРВ'Ю

Ветеран, репер, режисер… П’ять головних інтерв’ю 2023 року від Інформатора

І от, ще один рік коли ми разом з вами підходить до завершення. І попри невеличку “турбулентність” та зміни в команді ми робили багато цікавих авторських матеріалів. Серед них і грунтовні інтерв’ю з калушанами, яких можна назвати лідерами думок. Сьогодні пропонуємо вам згадати 5 найкращих (на нашу скромну думку) інтерв’ю, записаних у 2023 році.

Ділиться Інформатор.

“Я б замінив слово люди на слово окупанти” — інтерв’ю з калуським добровольцем Владом Німаком

Музикант, УАЛ-івець, вчитель школи мистецтв та калушанин — Влад Німак, після 24 лютого кардинально змінив власне медійне життя на волонтерство в Харкові, а згодом став воїном Української Добровольчої Армії. Чому, як прийшов до цього та як себе почуває — розпитували у Влада в січні цього року.

“Театр — душа Калуша” | Інтерв’ю з Дмитром Карачуном

Не написати про мистецтво в такій добірці ми не могли. Ще 27 березня, коли у світі відзначають Міжнародний день театру, Інформатор поспілкувався режисером-постановником калуського молодіжного театру “Silentium” Дмитром Карачуном.

“Для мене кухня — це оркестр”: смачне інтерв’ю з Віктором Волошиним

Зараз Віктор служить в лавах ЗСУ і захищає нас від російського вторгнення. Проте, ще наприкінці лютого нам випала нагода поспілкуватися з ним, як шеф-кухарем та учасником кулінарного телешоу “Майстер-шеф”. Говорили про Калуш, культ української кухні й плани на майбутнє. Згадаймо як це було в інтерв’ю.

“Нам потрібно це ігнорувати!” — інтерв’ю з Джонні Дивним про російську музику, творчий шлях і Калуш

Реп та хіп-хоп вже давно стали невід’ємною частиною музичної спадщини. Сотні мільйонів шанувальників по всьому світу яскравий тому приклад. І Україна в цьому плані також не виключення. З останніми роками ця культура, на щастя, віддалилася від російської версії й гучно та якісно заявила про своє існування, покинувши андеграунд. Сьогодні нам пощастило поспілкуватися з одним представників українського репу. У липні до нас в гості завітав Андрій Гандзюк, він же Джонні Дивний, він же не тільки сольний виконавець, але й учасник популярного гурту “Ціна ритму” та ексучасник не менш популярного “Kalush Orchestra”.  Згадаймо як це було.

“Фальшувати на війні неможливо!” | інтерв’ю з ветераном Іллею Тітком про війну, ПТСР і “Формулу крові”

Це, мабуть, найважливіша розмова, яку нам вдалося записати в цьому році. У серпні нам випала нагода поспілкуватися з ветераном АТО та ветераном російсько-української війни, яка триває зараз, а також автором книги-спогадів про війну “Формула крові” — Іллею Тітком. У інтерв’ю поспілкувалися про адаптацію назад у цивільне життя, ПТСР, чим відрізняється російсько-українська війна у 2016 та 2023 році, а також про книгу та багато іншого.

До речі, ще більше інтерв’ю, репортажів й опитувань ви можете переглянути на нашому Youtube-каналі. І не забудьте прокоментувати відео, підписатися та поставити вподобайки.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору