Інформатор Калуш

ТРЕШ

Збували підроблену валюту: на Прикарпатті групі осіб повідомили про підозру

Збували підроблену валюту: на Прикарпатті групі осіб повідомили про підозру

До прикарпатських поліцейських надійшла заява від мешканця Франківська — він повідомив, що двоє невідомих заволоділи двома мобільними телефонами “iPhone 14 pro”, а розрахувались іноземною валютою з явними ознаками підробки. Поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Пише Інформатор, покликаючись на правоохоронців Прикарпаття.

Мова про трьох мешканців Буковини. Організатор  —19-річний житель Чернівців, який при зустрічі з потерпілими здійснював безпосередній збут підробленої валюти. А співучасники — 19-річний та 24-річні буковинці.

Правоохоронці провели 18 обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів, в їхніх автомобілях, а також — на місцях реалізації мобільних телефонів, якими фігуранти заволоділи незаконним шляхом. Вони вилучили мобільні телефони та грошові кошти. Речові докази направили на проведення відповідних експертиз.

Трьом фігурантам слідчі оголосили про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального Кодексу України. Підозру організатору слідчі оголосили заочно. Зараз вирішують питання про оголошення чоловіка в міжнародний розшук.

Наразі поліцейські встановлюють інших потерпілих та встановлюють причетність фігурантів до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору