Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Потребує додаткового розгляду” — законопроєкт про мобілізацію досі не узгодили

"Потребує додаткового розгляду — законпроєкт про мобілізацію досі не узгодили

Після багатогодинних дискусій у Комітеті з питань оборони стосовно законопроєкту про мобілізацію, подальший розгляд вирішили продовжити завтра, 10 січня. 

Ділиться Інформатор Калуш, посилаючись на Інформатор Україна.

Нагадаємо, що сьогодні на сайті ВР було оприлюднено 5 варіантів законопроєкту 10378, один з яких запропонував Кабінет Міністрів.

За висновком комітету Ради даний законопроєкт містить корупційні ризики, тому потребує додаткового розгляду, який призначили на завтра, 10 січня. При цьому вірогідно, що вже 11 січня його розглядатимуть нардепи у залі парламенту й рекомендуватимуть до ухвалення, але з пропозиціями від Комітету.

“Відповідно завтра (найбільш вірогідно) підготують рішення по рекомендації ухвалення урядового закону з пропозиціями від Комітета (які мають бути враховані до другого читання) і відповідно в зал законопроект піде 11 січня”, – написав нардеп Ярослав Железняк у себе в телеграм-каналі.

Нагадаємо, що 8 січня Комітет ВРУ з соціальної політики виступив проти законопроєкту про мобілізацію. Мається на увазі — у тому вигляді, в якому документ існує наразі. Комітет рекомендував комітету з нацбезпеки допрацювати закон. Міноборони вже погодилось із більшістю зауважень. Проєкт рішення доопрацьовують.

До слова, без рекомендацій профільних комітетів законопроєкт не можуть виносити на розгляд сесійної зали парламенту.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору