Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші хочуть будувати асфальтобетонний завод

У Калуші хочуть будувати асфальтобетонний завод

Приватне підприємство “Техпостач” має намір будувати у Калуші асфальтобетонний завод. Працювати він буде приблизно чотири місяці на рік у дві зміни й може дати 6 робочих місць.

Детальніше розповідає Інформатор.

Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, оприлюднено на сторінці Калуської міської ради.

Йдеться про нове будівництво в районі вулиці Промислової — на орендованій земельній ділянці, площею 2 гектари.

“Місце провадження планованої діяльності забезпечує дотримання санітарних, пожежних, екологічних вимог та максимально наближено до місця реалізації продукції, наявність автомобільних та залізничних шляхів, що сприяє оптимальним логістичним умовах постачання на проммайданчик сипучих мінеральних матеріалів і бітуму”, — йдеться у документі.

Згідно з оприлюдненою інформацією, передбачається будівництво комплексу споруд та обладнання асфальтобетонного заводу, а саме: будівництво асфальтобетонної установки серії ДС-158 ВАТ “Кредмаш”, продуктивністю 48- 56 т/год, та допоміжних будівель і споруд.

Технічною альтернативою може бути будівництво асфальтобетонної установки AMMANN-СВ, яка є аналогічною за габаритами, але нижчої потужності. Але у цій альтернативній установці не передбачена система очистки викидів до атмосферного повітря.

“Соціально-економічна необхідність планової діяльності: це розвиток сфери виробництва асфальтобетонних сумішей з метою будівництва та ремонту автодоріг; виробництві асфальтобетонних сумішей, які відповідають європейським вимогам якості продукції; створення нових робочих місць за рахунок працевлаштування місцевого населення; сприяння надходженню до місцевого бюджету коштів (податків), що можуть використовуватися на потреби громади”, — йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що режим роботи майбутнього заводу буде сезонним: 131 робочий день на рік. Працюватимуть у дві зміни тривалістю по 8 годин. Таким чином річна тривалість роботи установки — 2096 годин. Штат робітників — по троє на кожну зміну, тобто загалом шість.

Відповідно до чинного законодавства, упродовж 20 робочих днів з дня оприлюднення цього повідомлення на офіційному веб-сайті уповноваженого органу (у даному випадку — від 28 грудня 2023 року) громадськість має право надати зауваження і пропозиції до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля.

Зауваження і пропозиції необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА:

адреса — 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова 23 А, main@eco.if.gov.ua
номер телефону та контактна особа — (0342) 52-61-50, Пліхтяк Андрій Дмитрович

Читайте також на ІнформаторіБіля села Підмихайля можуть почати видобувати корисні копалини

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору