Інформатор Калуш

ГРОШІ

“Зберегти гроші від знецінення, й щось заробити”, — у НБУ розповіли про підвищення зарплат українцям й інфляцію

"Зберегти гроші від знецінення, й щось заробити", — у НБУ розповіли про підвищення зарплат українцям й інфляцію

На 2024 рік у НБУ прогнозують зростання доходів українців. У держбюджеті цього року передбачено підвищення мінімальних заробітних плат та пенсій. Як саме виросте реальна зарплата українців —

Ділиться Інформатор, посилаючись на ефір каналу “Ми — Україна” з заступницею голови Національного банку Катериною Рожковою.

За словами пані Рожкової у Нацбанку передбачають подальше зростання української економіки й, відповідно, відновлення ринку праці.

“Через структурні проблеми на ринку праці, через те, що багато людей виїхало, іноді бізнес не може знайти тих фахівців, які йому потрібні. Тому бізнес планує підвищувати заробітну плату, – сказала вона, а також припустила — це означає, що споживчий попит має зростати. Тобто люди будуть мати більше статків”

Згадала заступниця голови Нацбанку й про інфляцію, наголосивши, що у 2024 році вона хоч і буде збільшуватися, але залишиться нижчою за 10%.

“Це означає, що дохідність за гривневими депозитами залишаться привабливими не лише для того, щоб зберегти гроші від знецінення, але й щось заробити”, — сказала вона.

Нещодавно ми вже розповідали про те, що з першого дня Нового року в Україні відбудеться переіндексація мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму, а разом з тим і ліміти та податки для фізичних осіб-підприємців. Тобто з 1 січня мінімальна зарплата буде вже не 6700 грн, а 7100 грн.

Вас також може зацікавити: Що статистика каже: огляд ринку праці у Калуші за грудень 2023 року

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору