Інформатор Калуш

ВЛАДА

Дві ініціативи й очікування томографа — пріоритети Калуша на рік

Дві ініціативи й очікування томографа — пріоритети Калуша на рік

Найважливішими проєктами для Калуської громади у поточному році будуть будівництва модульних котелень та автостанції. Також громада очікує на сучасний комп’ютерний томограф. 

Про це в інтерв’ю виданню “Галичина” повідомив міський голова Андрій Найда, передає Інформатор.

“Наша головна ініціатива, яку розпочнемо впроваджувати уже нинішнього року, – це будівництво модульних котелень. Калуська ТЕЦ, яка на сьогодні є у приватній власності, тільки ще упродовж трьох опалювальних періодів надаватиме послуги теплопостачання. Ми вже повинні до цього підготуватися. Ми зараз розробляємо проєктно-кошторисну документацію на будівництво десяти модульних котелень”, — зазначив очільник громади.

За його словами, будуватимуть у місті газові й твердопаливні котельні. Але теплопостачанням вони будуть забезпечувати тільки бюджетні заклади.

“Жителі міста фактично на 70 відсотків перейшли на індивідуальне опалення. Щодо 30 відсотків, то потрібно шукати механізм, щоб вони також перейшли невдовзі на індивідуальне опалення”, — пояснив посадовець.

Другим пріоритетом року є завершення будівництва Калуської автостанції. Це  дасть змогу забезпечити жителям комфортні умови пересування.

“Хочу звернути увагу, що її будівництво здійснюється за кошти приватного підприємства”, — наголосив міський голова.

Загалом він прогнозує, що рік буде дуже складним, оскільки фінансування обмежене. Доброю новиною при цьому називає той факт, що “за державні кошти у нашій лікарні встановлять сучасний комп’ютерний томограф”.

До теми: У Долині “знайшли” землю під новий автовокзал. Але чи буде сам вокзал?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору