Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Перейменування дитсадка у Калуші: ініціатори — за “Вулик”, депутати — за “Кобзарик”

Перейменування дитсадка Чебурашка

Перейменування дитячого садка у Калуші тривало кілька місяців. Перед самим голосуванням, коли здавалося, що все вже визначено, з’явилася несподівана пропозиція. 

Інформатор розповідає подробиці прийняття рішення про перейменування дитячого садка “Чебурашка”.

З пропозицією перейменувати дитячий садок до влади Калуша звернулася Молодіжка рада ще наприкінці вересня минулого року. Два місяці тривало громадське обговорення цього проєкту: було запропоновано 10 варіантів нової назви та дано можливість голосувати онлайн. У підсумку в голосуванні взяло участь 118 калушан, а перемогу отримала назва “Кобзарик” (38 голосів).

У міській раді вже в січні цього року напрацювали проєкт рішення, відповідно до якого запропонували змінити назву дитсадка та затвердити новий статут. Під час обговорення на депутатських комісіях особливих зауважень до проєкту рішення не було, хоча деякі депутати міської ради ділилися власними думками щодо майбутньої назви та говорили про те, що “Вулик”, на їхню думку, було б кращим вибором. Але до внесення якихось пропозицій щодо цього не дійшло.

На сесії міської ради, що відбулася 25 січня, голова Молодіжної ради Олег Кіндрацький подав пропозицію щодо обрання назви “Вулик”. В коментарі Інформатору він згодом пояснив: участь в онлайн-голосуванні змогли взяти не всі неповнолітні мешканці громади, зокрема й такі члени Молодіжної ради та ВПО, які залишились без такої можливості. Тому організація провела внутрішнє голосування серед усіх своїх членів і переможцем виявився “Вулик”. Так і з’явилася альтернативна назва. Хоча й “Кобзарик”, на думку молоді, є цілком прийнятною назвою.

“У мене є звернення працівників дитсадка і батьківського комітету з підписами під проханням залишити назву “Кобзарик”, — апелювала на сесії начальниця управління освіти Ірина Люклян.

Пропозицію Молодіжної ради головуючий на сесії поставив на голосування. Її підтримали 10 депутатів, що замало для затвердження рішення. Натомість пропозицію “Кобзарик” опісля схвалили 25 голосами.

 Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору