Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Якщо документи втрачено. У Державній міграційній службі розповіли, як ВПО оформити паспорт

Якщо документи втрачено. У Державній міграційній службі розповіли, як ВПО оформити паспорт

В ДМС українцям пояснили що робити у випадку, якщо паспорт втрачено.

Пише Інформатор, покликаючись на всеукраїнську редакцію Інформатора.

Якщо у вас немає документів із фото — потрібно подавати заяву до будь-якого центру ДМС (незалежно від зареєстрованого місця проживання). Експерти пояснюють, що єдиним способом ідентифікації є отримання даних про особу з Єдиного державного демографічного реєстру. До нього внесена інформацію про осіб, яким засобами Реєстру оформлювалися паспорти громадянина України у формі картки або паспорти громадянина України для виїзду за кордон.

Також ідентифікація проводиться за даними, які є на паперових документах: зокрема, у картотеках підрозділів ДМС, де видавалися документи. Якщо доступу до цих картотек немає — ідентифікацію проводять за допомогою наявних державних та єдиних реєстрів, інших інформаційних баз, що перебувають у власності держави або підприємств, установ та організацій.

Як проходить ідентифікація? 

Якщо неможливо ідентифікувати особу — проводиться процедура встановлення особи шляхом опитування свідків, які були зазначені заявником. Також під час дії воєнного стану це можна робити й за допомогою відеоконференції.

Для процедури потрібно мати документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, посвідчують особу та підтверджують спеціальний статус члена сім’ї (у тому числі колишньої дружини/чоловіка), близької особи, та документи, що підтверджують факт того, що ця особа є членом сім’ї (у тому числі колишньою дружиною/чоловіком) або близькою особою особи, стосовно якої проводиться процедура встановлення особи, пред’являють під час проведення відеоконференцзв’язку.

Копії цих документів надсилають члени сім’ї (у тому числі колишньою дружиною чи чоловіком) на електронну пошту підрозділу ДМС. Воно й проводить процедуру. Під час онлайн-ідентифікації працівник ДМС має право робити відеозапис. Він буде долучатися із застосуванням засобів Реєстру до заяви особи.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору