Інформатор Калуш

ГРОШІ

800 тисяч гривень — на безпритульних тварин Калуської громади

800 тисяч гривень на безпритульних тварин

У Калуші на утримання та стерилізацію безпритульних тварин цьогоріч готові спрямувати 800 тисяч гривень. Суму розділили на дві статті видатків та оголосили відкриті торги.

На що конкретно мають бути витрачені гроші, розповідає Інформатор.

На послуги з утримання безпритульних тварин у притулку договір підписано та опубліковано 31 січня. Виконавцем визначено громадську організацію “Дім Сірка м. Калуш”. Вартість угоди — 449 тисяч 978 гривень. Вона діятиме до кінця 2024 року.

Притулок у Калуші розрахований орієнтовно на 200 тварин, якщо орієнтуватися на дані оприлюднених документів. По факту  у середньому за рік тут можуть перебувати від 300 до 400 тварин. Притулок постійно потребує працівників та підтримки. 

У послуги з утримання безпритульних тварин у притулку входить щоденне прибирання вольєрів, годівля тварин та догляд за інвентарем для годування, щоденний огляд та спостереження за життєдіяльністю тварин, ведення зоотехнічної документації, постійний огляд території притулку для виявлення сторонніх предметів та видалення їх і навіть — спостереження за відвідувачами “для запобігання небезпечних та травматичних ситуацій”.

Ще 350 тисяч гривень Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради готове спрямувати на оплату послуг зі стерилізації безпритульних тварин. Відкриті торги з особливостями вже відбулися і ФОП Головчак Назар Іванович очікує рішення. Щоправда, до поданих ним документів є деякі зауваження, через що договір наразі ще не підписано.

У тендерній документації зазначено, що виконавець повинен здійснювати відлов собак на території Калуської міської територіальної громади, стерилізацію, біркування, вакцинацію від сказу, а також післяопераційне утримання та повернення до ареалу перебування. Виконавець має також фіксувати в журналі обліку дату надходження тварини, її вид (породу), масть, вагу та приблизний вік… А  факт проведення стерилізації — підтверджувати відповідними світлинами.

“Транспортування тварин до місця утримання та стерилізації здійснюється Виконавцем. Вилов безпритульних тварин мають здійснювати ловці, які повинні бути оснащені необхідним професійним інструментом для відлову тварин. Забороняється використовувати методи відлову, технічні пристрої і препарати, що травмують тварин або небезпечні для їхнього життя і здоров’я”, — зазначено у додатках.

За виділені з бюджету гроші мають намір простерилізувати 50 малих собак, 160 — середніх та великих та 40 кішок. Вакцинацією від сказу зможуть забезпечити 210 тварин. Стільки ж — отримають бірки.

Раніше ми розповідали про Ваську і Пулю — пухнастиків, врятованих калуськими захисниками, а також — Історія калуської Чорнушки: від покинутого цуценяти — до мешканки Іспанії

Читайте також — Калушанка прихистила 70 котів і почала будувати їм притулок | РЕПОРТАЖ

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору